Vaccinul anti-COVID de la Novavax este eficient 89%. Ce tehnologie are la bază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai multe companii farmaceutice vor să obţină autorizaţie de urgenţă pentru vaccinurile lor anti-COVID
Tot mai multe companii farmaceutice vor să obţină autorizaţie de urgenţă pentru vaccinurile lor anti-COVID

Novavax – companie americannă de biotehnologie – a declarat că vaccinul pe care l-a dezvoltat împotriva SARS-CoV-2 are o eficienţă de 89%. Studiile clinice au fost făcute în Marea Britanie, ţară unde compania va depune şi prima cerere de autorizare de urgenţă a vaccinului.

Reprezentanţii Novavax au mai spus că ar dori să primească autorizare din al doilea trimestru al lui 2021, potrivit Agerpres.

Totuşi, dacă serul dezvoltat de companie are o eficienţă de 89% împotriva COVID-19, în faţa tulpinii sud-africane, proporţia se reduce lla 48%, au subliniat reprezentanţii companiei. 

Testele clinice de fază III au fost efectuate în Marea Britanie pe mai mult de 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 84 de ani, dintre care 27% aveau peste 65 de ani.Eficacitatea a fost de 89,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii, cu 96 de cazuri de COVID-19 în grupul cărora li s-a administrat un placebo, comparativ cu 10 cazuri în grupul vaccinat.

Eficacitatea sa a fost de 96,4% împotriva tulpinii iniţiale a coronavirusului şi de 86,3% contra mutaţiei britanice (B.1.1.7), au mai spus reprezentanţii companiei. Vaccinul, numit NVX-CoV2373, a fost, de asemenea, foarte eficient împotriva formelor severe de boală. 

Vaccinul Novavax este administrat în două doze şi este ”subunitar”, are o tehnologie diferită de toate celelalte seruri, bazată pe proteine care stimulează sistemul imunitar al organismului, fără virus. 

Compania derulează în paralel şi teste clinice în SUA. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite