Prognoza meteo. Când revine vara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De săptămâna viitoare vara îşi reintră în drepturi
De săptămâna viitoare vara îşi reintră în drepturi

Vremea se menţine urâtă până duminică în majoritatea regiunilor ţării. Meteorologii vin însă şi cu veşti bune şi anunţă că de duminică temperaturile vor creşte treptat, iar spre mijlocul săptămânii viitoare mercurul din termometre va ajunge şi la 30 de grade în cele mai multe dintre zone.

Vara revine de duminică în cea mai mare parte din ţară.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au anunţat că vineri şi sâmbătă va mai ploua şi va fi rece, maximele abia ajungând în unele zone până la cel mult 24 de grade. 

De duminică însă vremea se va încălzi în toată ţara, urmând ca temperaturile să urce până la 26 de grade.

Mai exact, duminică la Arad, Iaşi şi Braşov se vor întregistra 24 de grade, iar luni temperaturile vor urca până la 28 de grade. 

La Constanţa duminică vor fi 24 de grade, iar luni 26. Meteorologii spun că, dacă în unele zone miercurea viitoare va mai ploua, la malul mării toată săptămâna viitoare vremea va fi caldă.

În Bucureşti duminică vor fi 24 de grade, luni temperaturile vor creşte până la 27 de grade, iar săptămâna viitoare vremea va fi în general frumoasă, potrivit specialiştilor.

Omenirea a suportat, în acest an, cea mai fierbinte vară de când se fac măsurători meteorologice. Potrivit meteorologilor americani, am avut parte de cel mai fierbinte iulie din istoria meteo înregistrată, cu o medie mondială de 16,6 grade Celsius.

De asemenea, primele şapte luni ale acestui an au fost cele mai calde din ultimii 126 de ani, de când se măsoară temperaturile pe mapamond.

Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, planeta noastră continuă să se încălzească, iar temperaturile vor fi tot mai ridicate de la un an la altul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite