Medicamentele pentru bolile sistemului imunitar ajung mai uşor la bolnavi printr-un serviciu gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicamentele pacienţilor cu boli autoimune vor ajunge mai uşor la aceştia FOTO Adevărul
Medicamentele pacienţilor cu boli autoimune vor ajunge mai uşor la aceştia FOTO Adevărul

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (A.P.A.A.) a iniţiat un serviciu gratuit pentru pacienţii cu boli autoimune, care apar atunci când unii dintre anticorpii noştri atacă, din anumite motive, propriul corp. Asociaţia va susţine eforturile legate de obţinerea lunară a tratamentelor, dar şi livrarea la domiciliu a medicamentelor, ajutată fiind de farmacii, dar şi de firme care au fost de acord să dea bani pentru acest program.

„Ne gândim la acest program de aproape 2 ani, dar abia anul acesta am reuşit să-l demarăm. Nu e uşor să aduci împreună pacienţi, medici şi farmacişti. Dar iată că efortul a meritat şi acum avem acest program care funcţionează deja de 4 luni. Au fost parcurşi 16 604 km şi s-a ajuns în 23 de localităţi pentru ca primii 100 de pacienţi să beneficieze deja de acest serviciu. Aceştia sunt mulţumiţi, primesc tratamentele acasă, nu mai este nevoie să se învoiască de la serviciu, sau să se deplaseze din alte localităţi”, a spus Rozalina Lăpădatu, preşedinte A.P.A.A..

La rândul său, doctorul Roxana Dumitrescu de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş a declarat că „prin acest serviciu este asigurată continuitatea administrării terapiilor chiar şi în condiţiile în care pacienţii nu sunt din Bucureşti sau sunt greu deplasabili din cauza afecţiunii de care suferă”.

Pacienţii cu afecţiuni autoimune sunt bolnavi cronici care, în ciuda faptului că suferă de boli care le schimbă viaţa, sunt nevoiţi să călătorescă din localităţi de provincie în centre universitare mari, unde găsesc medici specialişti care pot diagnostica boala corect şi pot prescrie tratamentele potrivite. Aceştia consumă până la 12 zile pe an doar pentru îndeplinirea formalităţilor impuse de lege şi întâmpină dificultăţi în găsirea rapidă a tratamentelor, unele dintre ele rare şi cu dificultăţi de aprovizionare în farmacii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite