Vela, despre bodycam-urile pentru poliţişti. „Să nu mai existe dezbateri, cine e vinovatul Spartacus sau poliţistul?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Vela FOTO Inquam Photos
Marcel Vela FOTO Inquam Photos

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat vineri dimineaţă că „într-un timp cât mai scurt” poliţiştii vor fi echipaţi cu BodyCam, o cameră video portabilă care va filma interacţiunea dintre agent şi cetăţean. „Body camera unui poliţist va responsabiliza şi cetăţeanul, şi poliţistul”, a explicat acesta.

„Ne-am gândit la acest subiect din noiembrie anul trecut. Ne dorim ca într-un timp cât mai scurt să ajungem la o finalizare concretă. După incidentele şi problemele pe care le-au avut poliţiştii în anumite judeţe, acţiuni, dosare de ultraj, vrem să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video. Contactul cu cetăţeanul, cu un potenţial infractor să poată fi documentat oficial. Body camera unui poliţist va responsabiliza şi cetăţeanul, şi poliţistul, să nu mai existe dezbateri televizate: cine a fost vinovat Spartacus sau poliţistul?”, a declarat Marcel Vela vineri într-o conferinţă de presă. 

Şi oficialii din MAI afirmau la începutul anului că poliţiştii de la Rutieră vor fi echipaţi cu 9.000 de camere.Poliţiştii vor putea pune camerele în funcţiune în momentul în care opresc un şofer în trafic sau ulterior, dacă situaţia devine periculoasă. 

Modelul este preluat de la poliţiştii americani. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite