Curtea de Conturi: Ministerul Sănătăţii este restant la implementarea Sistemului electronic de raportare privind stocurile de medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii este restant la implementarea Sistemului electronic de raportare privind stocurile de medicamente, se arată în Raportul public al Curţii de Conturi pe anul 2016, care totodată recomandă implementarea acestuia.

Potrivit concluziilor Curţii de Conturi privind Ministerul Sănătăţii, ,,nu a fost implementat Sistemul electronic de raportare privind stocurile de medicamente şi nu au fost înregistrate în evidenţă contabila şi tehnico-operativă unele soluţii informatice utilizate", este una dintre concluziile raportului public al Curţii de Conturi pe anul 2016, privind Ministerul Sănătăţii, documentul recomandând Ministerului Sănătăţii "implementarea Sistemului electronic de raportare privind stocurile de medicamente".

În România se înregistrează constant discontinuităţi în aprovizionarea cu medicamente. Cele mai grave crize din ultimii ani fiind cea de citostatice pentru pacienţii oncologici, care s-a întins pe mai mulţi ani, şi criza imunoglobulinei (în ultima jumătate de an).

De asemenea, în toamna anului trecut, peste jumătate dintre medicamentele esenţiale în tratamentul tuberculozei lipseau din România, iar medicii stomatologi se plângeau că trebuie să achiziţioneze anestezice din afară ţării sau la suprapret.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite