Cod galben de ceaţă pentru 12 judeţe şi A2. Aproape toată Moldova este cuprinsă de ceaţă până la amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 12 judeţe din ţară se află, vineri, sub Cod galben de ceaţă. În unele zone, vizibilitatea este scăzută la sub 50 de metri, atenţionează meteorologii. Şi pe A2 se circulă cu dificultate din cauza ceţii. Până la ora 14 este Cod galben de ceaţă şi în mai multe judeţe din Moldova.

UPDATE Meteorologii au emis Cod gablebn de ceaţă şi pentru zona Moldovei, valabil în intervalul orar 10-14. Pe spaţii extinse în judeţele Suceava, Botoşani, Galaţi, Vaslui, Vrancea, Bacău şi local în judeţele Neamţ şi Iaşi, inclusiv drumurile europene şi naţionale aferente, se vor semnala burniţă şi ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

UPDATE A fost emis Cod galben de ceaţă până la ora 11.00 şi pentru judeţele Dolj, Olt şi Mehedinţi (inclusiv municipiile Craiova, Caracal şi Drobeta Turnu Severin) precum şi pentru drumurile naţionale şi europene aferente.

„Până la ora 12.00 local va fi ceaţă şi în judeţele Constanţa şi Tulcea, inclusiv pe A2 şi drumurile naţionale şi europene aferente”, spun specialiştii.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în judeţele Botoşani, Galaţi, Vaslui, Vrancea şi local în judeţele Bacău, Iaşi, inclusiv drumurile europene şi naţionale aferente este ceaţă densă. 

Din acest motiv, specialiştii au emis Cod galben până la ora 10.00. „Ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri. În aceste zone va fi şi burniţă care depune polei”, atrag atenţia meteorologii.

Cod galben de ceaţă, dar până la ora 9.30, este şi pe Clisura Dunării si în Munţii Banatului, mai arată ANM. Aici sunt anunţate şi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 65-70km/h. 

De asemenea, până la ora 10.00 a fost emis Cod galben de ceaţă şi pentru zonele joase din judeţul Harghita, inclusiv pentru municipiul Miercurea Ciuc, precum şi pentru drumurile naţionale şi europene aferente. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite