Campanie pentru promovarea activităţii fizice în rândul elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul va fi derulat în mai multe şcoli din Capitală FOTO Adevărul
Programul va fi derulat în mai multe şcoli din Capitală FOTO Adevărul

Un program pentru promovarea activităţii fizice în rândul copiilor, care va fi implementat în şase şcoli din cartiere unde locuiesc familii cu venituri mici din Bucureşti, Cluj şi Timişoara, a fost lansat luni de Federaţia Mondială a Inimii şi Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal, în parteneriat cu Fundaţia Română a Inimii.

Concret, copiii vor învăţa importanţa activităţii fizice şi vor fi încurajaţi să fie mai activi. Astfel, în cadrul programului au fost dezvoltate o serie de activităţi pentru a-i inspira pe antrenorii şi profesorii de sport să-i încurajeze pe copii să facă activitate fizică zilnic, într-un mod mai distractiv.

Totodată, în şcolile înscrise în campanie, copiii vor participa la un concurs de mers pe jos ce va pune accent pe creşterea ponderii activităţii fizice mai degrabă decât pe competitivitate, notează Agerpres.

„Din păcate, România rămâne una dintre puţinele ţări europene în care cea mai mare parte a deceselor sunt cauzate de bolile de inimă”, a declarat conf. dr. Ioan Mircea Coman, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

80 de milioane de euro, costurile bolilor produse de sedentarism

Potrivit acestuia, date recente la nivelul Uniunii Europene arată că există costuri suplimentare de circa 80 de miliarde de euro determinate de boli produse de sedentarism.

„Medicii sunt din ce în ce mai buni, spitalele sunt din ce în ce mai dotate, dar ar fi bine să le dăm cât mai puţin de lucru acestor specialişti. (...) Federaţia Română de Fotbal vrea să intre mai mult în fotbalul şcolar, să mergem în şcoli de la clasa întâi chiar. Avem nişte proiecte să începem de la grădiniţă”, a spus managerul Departamentului de scouting al Federaţiei Române de Fotbal, Aurel Ţicleanu, potrivit sursei citate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite