Grindeanu, la un pas de şefia ANCOM: „Eu sunt apolitic. Toată ţara ştie că am fost exclus din PSD“. Senator PNL: Sunteţi manevrat de forţe obscure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu. FOTO gov.ro
Sorin Grindeanu. FOTO gov.ro

Fostul premier Sorin Grindeanu, propus de premierul Mihai Tudose pentru şefia ANCOM, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate din Parlament. 15 aleşi votat „pentru“ în timp ce şapte au fost „împotriva“ numirii sale la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

În urma demisiei lui Adrian Diţă din funcţia de şef al ANCOM, această funcţie a rămas vacantă. Premierul Mihai Tudose a trimis luni, în Parlament, documentele referitoare la nominalizarea lui Sorin Grindeanu pentru şefia acestei funcţii. 

„Eu cred că nu sunteţi potrivit să ocupaţi această funcţie. Dacă dumneavoastră sunteţi manevrat de forţe obscure e o situaţie gravă. Solicit premierului să retragă nominalizarea dumneavoastră, întrucât candidatura dumneavoastră pune România într-o situaţie delicată“, a declarat la începutul şedinţei comisiilor de specialitate senatorul Daniel Zamfir, reprezentant al PNL.  

Sorin Grindeanu a subliniat în prezentarea sa că la bază e informatician. De asemenea, acesta a punctat că a lucrat la companii careţin de telecomunicaţii. 

Eu sunt apolitic. Nu sunt membru de partid. Îndeplinesc criteriile şi ştiţi. Cred că toată ţara ştie că sunt exclus din PSD. Sorin Grindeanu, candidat pentru şefia ANCOM

„Ca membru al Comisiei de tehnologia informaţiei am avut o colaborare bună cu ANCOM-ul“, a declarat Grindeanu, referindu-se la perioada 2014-2015 când era deputat. Fostului premier i s-a reproşat că el l-a propus pe Adrian Diţă pentru ANCOM în luna mai, iar cel propus de el a făcut schimbări radicale în instituţie în ceea ce priveşte organigrama. 

Senatorul PNL Florin Cîţu l-a ironizat pe Sorin Grindeanu, citindu-i o declaraţie mai veche în care fostul premier spunea că „i-a lipsit pupincurismul“, ceea ce a dus la demiterea sa. Totuşi, acesta se află la audieri pentru o funcţie numită politic, a subliniat Cîţu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite