Mesajul Laurei Codruţa Kovesi pentru societate: Corupţia poate fi învinsă, nu abandonaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Coruţa Kovesi, alături de procurorii DNA
Laura Coruţa Kovesi, alături de procurorii DNA

La plecarea din fruntea DNA, Laura Codruţa Kovesi a ţinut să transmită un mesaj pentru societate: „corupţia poate fi învinsă, nu abandonaţi!“. Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, după ce a fost revocată de preşedintele Klaus Iohannis, că va rămâne în continuare procuror. Laura Codruţa Kovesi a coborât la declaraţii însoţită de toţi colegii procurori.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, după ce a fost revocată de preşedintele Klaus Iohannis, că va rămâne în continuare procuror, chiar dacă şi-a încheiat cariera în fruntea DNA. Laura Codruţa Kovesi a coborât la declaraţii însoţită de toţi colegii procurori. DNA va fi condusă interimar de Marius Iacob, adjunctul Laurei Codruţa Kovesi, până la numirea unui nou titular.

Kovesi a spus că procedura de revocarea sa din funcţia de procuror-şef al DNA nu a întrunit condiţiile cerute de lege. "CSM a dat aviz negativ, am dovedit în faţa Secţiei de procurori că motivele invocate de mininistrul Justiţiei o parte sunt nereale, o parte nemotivate. Decretul semnat de preşedinte lasă un mare semn de întrebare - va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei?", s-a întrebat Kovesi.

Ea a mai spus că nu comentează decizia Curţii Constituţionale, dar "motivarea acesteia sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei". 

 În final, fosta şefă a DNA a spus: „Un mesaj pentru societate: corupţia poate fi învinsă, nu abandonaţi!“

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, ca urmare a deciziei CCR, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. „Lupta împotriva corupţiei nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită“, a mai transmis şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite