Ponta, la inaugurarea Tunelului Marmaray: „Orice premier european ar fi mândru să poată construi asemenea proiecte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, la Istanbul, alături de şeful Executivului turc, Recep Tayyip Erdogan FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta, la Istanbul, alături de şeful Executivului turc, Recep Tayyip Erdogan FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a fost invitat, marţi, în Turcia, la inaugurarea proiectului Marmaray, construit pe sub strâmtoarea Bosfor, care va lega partea europeană de cea asiatică a ţării.

Cu această ocazie, Ponta l-a felicitat pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan pentru  “realizarea istorică”.

“Orice premier european ar fi mândru să poată construi asemenea proiecte măreţe şi cred că dumneavoastră, prin unirea Europei de Asia, duceţi la îndeplinire un mare proiect şi veţi fi centrul acestei noi lumi care va conecta cele două continente”,  a afirmat Victor Ponta.

Cu ocazia participării la ceremonia de inaugurare a tunelului Marmaray, Ponta a avut o întrevedere şi cu premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Într-un comunicat transmis de Guvern se arată că “premierul Victor Ponta a salutat prezenţa companiilor japoneze în România şi a discutat cu omologul său japonez o serie de proiecte în domeniul infrastructurii, al situaţiilor de urgenţă şi al pregătirii în caz de evenimente naturale majore”.

Totodată, Ponta a mulţumit Guvernului japonez pentru extinderea programului Visa Waiver cu încă trei ani şi a salutat cooperarea în domeniul afacerilor interne.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite