Liviu Dragnea: "Procedura adoptatã de preşedinte pentru consultãri este una corectã"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea consideră că procedura adoptată de preşedinte pentru consultări este corectă FOTO Adevărul
Liviu Dragnea consideră că procedura adoptată de preşedinte pentru consultări este corectă FOTO Adevărul

Procedura adoptatã de preşedintele Traian Bãsescu pentru consultãrile cu partidele politice este una corectã, a declarat vineri seara secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

“Procedura adoptatã de preşedinte este o procedurã corectã, care ne dã posibilitatea sã putem vota guvernul chiar vineri, pe 21 decembrie. E şi practicã. Deci sunt douã chestiuni diferite: a aşteptat validarea alegerilor de cãtre BEC, a recunoscut organizarea lor corectã, ceea ce este foarte important, dupã care a convocat Parlamentul pentru data de 19 decembrie. În paralel, a invitat şi partidele la consultãri pentru a se câştiga timp”, a spus Dragnea la Antena 3.

El a arãtat cã Parlamentul se va întruni pe 19 decembrie, pentru cã atunci se încheie mandatul parlamentului actual.

“Dupã aceste consultãri va face propunerea pentru premierul desemnat”, a adãugat Dragnea, care s-a arãtat “foarte convins” cã Victor Ponta va rămâne premier.

Secretarul general al PSD nu a infirmat o întâlnire de tainã care ar fi avut loc vineri între preşedintele Traian Bãsescu şi trei lideri ai USL, dar nu a dorit sã dea detalii în acest sens. “Haideţi sã discutãm de luni”, a adãugat el.

Potrivit acestuia, cel mai important este “sentimentul sfâşietor” pe care l-au simţit în vara acestui an cei 7,4 milioane de români care au votat pentru suspendarea preşedintelui şi, de aceea, cel mai important obiectiv al USL în alegerile parlamentare a fost “ca nu cumva dintr-o greşealã sau dintr-un gest pe care ar fi putut sã-l facã, dar nu l-a fãcut” sã se ajungã dupã aceastã „victorie zdrobitoare”, dupã aceastã “bucurie foarte mare” sã aparã din nou acel sentiment - al inutilitãţii votului lor. 

“Milioane de români au votat cu USL având un gând principal: ca USL sã vinã la guvernare, adicã sã facã guvernul”, a adãugat Liviu Dragnea.

Acesta a afirmat cã va vorbi despre viitorul guvern dupã ce Victor Ponta va fi reconfirmat în funcţia de premier de cãtre şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite