Iohannis joacă la offside cu Oprea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
oprea

Preşedintele Iohannis şi omul său de mână dreaptă, Mihalache joacă la rupere cu Oprea. Tatonările cu plagiatul lui Oprea şi mişcarea de offside cu salarizarea demnitarilor au, cel mai probabil, aceeaşi sursă.

        

Preşedintele Iohannis şi omul său de mână dreaptă, Mihalache joacă la rupere cu Oprea. Tatonările cu plagiatul lui Oprea şi mişcarea de offside cu salarizarea demnitarilor au, cel mai probabil, aceeaşi sursă.

Câteva puncte care demonstrează strategia de la Cotroceni pentru compromitarea alianţei de guvernare PSD-UNPR:

  • Iohannis lucrează în tandem cu Mihalache pentru a dezvolta un joc la offside din care pierde Gabriel Oprea.

Iniţial, Iohannis a apreciat ca pozitivă măsura adoptată de guvern. Pasul doi, după ce Ponta a declarat că nu este de acord cu momentul creşterii remuneraţiei demnitarilor, a fost ca Mihalache să se replieze şi să spună că forma în care guvernul a acţionat este cităm: „discutabilă”.

  • Cum a apărut şi o mică acuzaţie de plagiat.

Este suspect că în momentul în care Gabriel Oprea afirmă milităreşte că loialităţile sale rămân lângă Guvernul Ponta, apare pe surse o mică acuzaţie de plagiat la teza sa de doctorat. Pe modelul dottore a lui Băsescu, şantajul se vede de la o poştă, sursa, Cotroceni?

Nu ştim cu certitudine de unde s-a scos dosarul plagiatului dar ştim că momentul a priit cel mai bine administraţiei de la Cotroceni, care a impus în Parlament numirea lui MRU la SIE. Conincidenţă?

  • Salarizarea personalului bugetar este un act normativ unitar, nu o lege modulară, care să se trimită la Monitorul Oficial pe bucăţi.

În ultima zi de absenţă a lui Ponta de la Guvern, generalul Oprea trece o Ordonanţă care trebuia să facă parte din legea salarizării unitare. Adică Oprea trece prin Guvern un principiu cu care şi Ponta şi Iohannis erau de acord, dar într-o formă anapoda. De ce?

Este şi normal că reforma salarizării publice să aducă mai mulţi bani medicilor, poliţiştilor funcţionarilor şi abia după demnitarilor. Faptul că Oprea şi Iohannis au discutat pe această temă a ieşit pe surse, tot de la Cotroceni. Unde a greşit Oprea? A avut încredere în Iohannis. Dacă ar fi refuzat să semneze Ordonanţa până joi, 9 iulie astăzi nu ar mai fi avut nici o problemă.

Salariile demnitarilor vor creşte, considerabil, poate să fie o măsură bună, dar în mod cert, dacă este acompaniată de creşterea salariilor pentru una sau mai multe categorii de bugetari este înghiţită mai bine de toată lumea. Mişcarea tactică şi logică normală este să aştepţi, să iei cele două măsuri în tandem. Graba strică treaba.

 

                

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite