Diaspora dă bătăi de cap PSD. Preşedintele PSD Diaspora a demisionat înainte de alegeri: „Dragoste cu sila nu se poate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Rădulescu FOTO Arhiva Adevărul
Cătălin Rădulescu FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul Cătălin Rădulescu, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte PSD Diaspora cu doar trei luni înainte de alegerile parlamentare, arătând că nu a reuşit să schimbe mentalitatea românilor faţă de PSD.

„Am încercat sa dau tot ce e mai bun din mine, să insuflu dorinţa de a schimba mentalitatea negativă a românilor faţă de PSD. Mi-am făcut întotdeauna datoria într-o funcţie de partid şi nu am pierdut niciodată, însă, dragoste cu sila nu se poate şi nu pot accepta ca, după atâţia ani de politică, să fiu părtaş la un eşec nedorit de mine. De acum, prefer să mă ocup de sarcinile pe care le am ca vicepreşedinte în cele două comisii din Parlament şi unde am expertiză şi sa fiu activ în organizaţia PSD Argeş unde sunt vicepreşedinte şi al cărei deputat sunt“, a declarat Cătălin Rădulescu, pentru Mediafax.

O altă persoană va fi desemnată în locul său. „Nu pot să-mi bat joc de trei lucruri care mi s-a propus să le fac. Am încercat să fac doar două şi tot n-a fost bine. Aşa că, mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte PSD Diaspora. Toată lumea m-a înţeles. O să fie altă persoană delegată pentru acestă funcţie. Eu rămân vicepreşedinte al Comisiei de Transporturi şi Infrastructură, domeniu în care am o mare experienţă", a mai spus Rădulescu.

Lipsa antecedentelor penale, cariera profesională şi implicarea sa în activitatea parlamentară au fost motivele pentru care deputatul PSD Cătălin Rădulescu a primit o condamnare la un 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi dare de mită. Parlamentarul este celebru după ce a criticat-o pe şefa DNA, Laura Codru'a Kovesi, şi s-a contrat cu poliţistul Marian Godină pe tema radarelor.

Ponta i-a ţinut la cozi

La alegerile prezidenţiale din 2014, Guvernul condus de Victor Ponta a închis secţiile de vot din comunităţile mari de români şi a deschis altele în regiuni unde românii puteau fi număraţi pe degete. Acesta a fost planul prin care PSD voia să evite situaţia din 2009, când Traian Băsescu l-a învins pe Mircea Geoană cu voturile diasporei. Până la urmă, strategia PSD s-a dovedit a fi un eşec: românii au stat ore întregi la cozi pentru a vota, iar Klaus Iohannis a ajuns preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite