Ludovic Orban a mai pierdut o funcţie în PNL. Eugen Nicolaescu este noul lider al deputaţilor liberali. Un singur vot a făcut diferenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolăescu FOTO Adevărul
Eugen Nicolăescu FOTO Adevărul

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolaescu este noul lider de grup al deputaţilor liberali, după ce a primit 43 de voturi favorabile, cu un vot mai mult decât fostul lider de grup, Ludovic Orban.

"Cu 43 de voturi în favoarea domnului Eugen Nicolăescu şi 42 în favoarea mea, grupul l-a desemnat lider pe Eugen Nicolăescu. S-a votat o procedură prin care au fost 85 de voturi valabile din 100 exprimate. Nu mă interesează care erau opţiunile exprimate în voturile anulate. Am spus că ar trebui să se accepte rezultatul votului, să nu fie niciun dubiu faţă de legitimitatea liderului ales. I-am urat succes domnului Nicolăescu şi în mod evident i-am transmis că, dacă o majoritate cum a fost nu m-a mai vrut lider, va trebui să mă accepte în continuare ca şi coleg", a precizat Orban.

UPDATE Noul lider de grup al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, după şedinţa conducerii PNL, că speră ca până la finalul actualei sesiuni "să trimită acasă Guvernul Ponta". "Orice zi cu Guvernul Ponta este o zi proastă pentru fiecare cetăţean din această ţară", a spus Nicolaescu. Printre priorităţile PNL pentru această sesiune parlamentară,a arătat el, se numără atît Codul Fiscal, cât şi legea votului prin corespondenţă.

Întrebat dacă se aşteaptă la susţinerea tuturor deputaţilor PNL, în condiţiile în care scorul dintre el şi fostul lider de grup a fost unul strâns, Nicolaescu a răspuns că a discutat cu Ludovic Orban şi acesta din urmă i-a promis sprijin. 

UPDATE Eugen Nicolaescu este noul lider de grup al deputaţilor PNL, după ce a primit 43 de voturi favorabile din cele 85 exprimate. Fostul lider de grup, Ludovic Orban, a obţinut 42 de voturi. 

Potrivit unor surse liberale, 16 voturi în favoarea lui Orban ar fi fost anulate, pentru că nu au respectat procedura de vot. Întrebat ce părere are despre rezultatul votului, Orban a declarat că nu va contesta scrutinul şi că nu îl interesează opţiunile exprimate de cei care nu au respectat procedura de vot. 

Liberalii s-au întrunit astăzi, de la ora 14.00, pentru a alege noul lider de grup parlamentar din Camera Deputaţilor. Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, cel care deţine în prezent această funcţie, ar putea să o piardă în favoarea lui Eugen Nicolaescu, susţinut de conducerea partidului. Potrivit aceloraşi surse, atât conducerea vechiului PNL, cât şi deputaţii din fostul PDL vor vota în favoarea numirii lui Eugen Nicolăescu la şefia grupului PNL din Camera Deputaţilor. Atât Nicolaescu, cât şi Orban au refuzat să facă declaraţii în debutul şedinţei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite