Deputat PSD: Am citit cu bucurie şi speranţă Decizia Curţii Constituţionale care recunoaşte dreptul la viaţă privată şi de familie pentru toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Petre Florin Manole. Foto: Eduard Enea.
Deputatul PSD Petre Florin Manole. Foto: Eduard Enea.

Deputatul PSD Petre Florin Manole a lăudat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, decizia Curţii Constituţionale de a recunoaşte că „persoanele de acelaşi sex, care formează cupluri stabile, au dreptul de a-şi exprima personalitatea în interiorul acestor relaţii şi de a beneficia, în timp şi prin mijloacele prevăzute de lege, de o recunoaştere legală şi judiciară a drepturilor şi îndatoririlor corespunzătoare”.

„Am citit cu bucurie şi speranţă Decizia Curţii Constituţionale nr. 534/2018 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 277 alin. (2) şi (4) din Codul civil.

Citez direct din decizia Curţii Constituţionale:
Unu: „Curtea reţine că, în detrimentul obligaţiei pozitive care decurge din articolul 8 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale şi, implicit, din articolul 7 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, de a oferi cuplurilor homosexuale posibilitatea de a obţine o recunoaştere legală şi protecţia juridică a cuplului lor, în acord cu jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului […], România nu oferă nicio formă de recunoaştere oficială şi juridică a relaţiilor de cuplu stabilite între persoane de acelaşi sex [...]”
Doi: „Bucurându-se de dreptul la viaţă privată şi de familie, persoanele de acelaşi sex, care formează cupluri stabile, au dreptul de a-şi exprima personalitatea în interiorul acestor relaţii şi de a beneficia, în timp şi prin mijloacele prevăzute de lege, de o recunoaştere legală şi judiciară a drepturilor şi îndatoririlor corespunzătoare […]”,” a scris deputatul PSD pe Facebook.

Totodată, acesta a explicat că decizia Curţii Constituţionale trebuie aplicată „indiferent şi independent de rezultatul referendumului” din 6 şi 7 octombrie, Parlamentul fiind nevoit să adopte, ca o consecinţă, legea parteneriatului civil. 

„Astfel, pentru a pune în aplicare considerentele Deciziei Curţii Constituţionale, independent si indiferent de rezultatele referendumului din 6-7 octombrie, Parlamentul trebuie ca, într-un termen rezonabil, să adopte legea parteneriatului civil. Aceasta este singura formă juridică prin care viaţa de familie care nu rezultă exclusiv din căsătorie să fie recunoscută şi protejată pentru orice persoană, fără discriminare”, a conchis acesta. 

Întrebat de un cititor dacă va boicota referendumul şi deci nu se va prezenta, acesta a răspuns că „nu, nu va merge”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite