Corupţii neamului, competenţii neamului

Pe vremea când eram parlamentar în comisia militară, de ordine publică şi SRI (nu exista încă aceea specială de azi) a Senatului, îl întrebam, pe jumătate în glumă, pe Virgil Măgureanu, director al SRI, dacă instituţia domniei sale este responsabilă de proasta funcţionare a telefoanelor noastre, fiindcă ar fi sub ascultare, sau dacă e o problemă de tehnologie nepusă la punct. Bănuiţi răspunsul: tehnologia, bat-o vina!
Maestrul,cu ochiul lui versat de critic,a descoperit secretul lui Polichinelle:în România cei mai inteligenţi oameni sunt hoţii.Aşa este,Maestre,poporul român este foarte inteligent,iar cei mai inteligenţi dintre inteligenţi,sunt dragii noştri hoţi şi tâlhari.De aceea suntem fala Europei...la sărăcie...
Nu sunteti singurul care spune/scrie asta doar ca urechile multimi nu vrea sa auda .... Pana mai ieri eram condusi de un tonta , acum suntem condusi de un penal cu alaiul lui de toape , pioni , parveniti , toti incapabili ,dar corupti si orientati dupa jaf national !
Corect, ZAMOLXIS ! Credibil si perfect adevarat. Daca nu ar fi asa, am fi aflat si noi din presa despre cinstitii si competentii neamului !
Sa nu ii ignorati si pe ticalosi si tradatori de tara printre care se numara si Manolescu care in privinta Transilvaniei le ia partea ungurilor in mod incredibil fiind 'roman' si in ignorarea adevarului istoric. Ungurii sunt de taudat si au si dreptate potrivit acestuia. Cu asemenea tradatori de tara am ajuns aici, nu numai cu hotii, ci si cu cei care devin complici ai oricaror hoti ai acestei tari, inclusiv ai celor din afara.
Legea lui Ţepeş ar pune capac atât corupţiei, cât şi incopetenţei. Da' cine s-o aplice?
Foarte bine spus! Cand un incompetent se trezeste in frunte bucatelor situatia ii produce anxietate, iar reactia naturala este sa apuce rapid ce poate, intrucat este constiend ca nu va face multi purici acolo, fiind inlocuit cu un alt incompetent, istoria Romaniei necultivand competenta ci smecheria, adica abilitatea de a-ti fura singur caciula.
Domnule Manolescu, Ani sintetizat esecurile de baza ale democratiei participative, in care votantul nu are dreptul revocarii reprezentantului ales, care dovedeste prin fapte: rea vointa, hotie, prostie. Elementul de baza al democratiei participative este dreptul votantilor de a-si revoca reprezentantul. Izvorul de drept al democratiei participative este in Constitutia Romaniei, la art. 2: Suveranitatea ARTICOLUL 2 (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Cetatenii fiind suverani aleg prin vot reprezentantul in parlament. Ei transfera acestora autoritatea de a emite legi. Legile trebuie sa fie morale. Doar moralitatea este protejeaza prin lege. Cand ajungi sa legiferezi imoralitatea, ajungi la crima. Mai devreme sau mai tarziu! Un parlamentar roman a propus gratierea celor care au comis fapte penale fara violenta si au fost condamnati sau legea penala prevede pedepse de pana la 10 ani puscarie. Motivul este ca sunt puscariile supra aglomerate! In Franta supra aglomerarea este de 27%, adica la 100 de locuri in puscarie sunt 127 de puscariasi, iar in Romania supraaglomerarea este de 1%! Vara trecuta, dna Pruna mintea ca supra aglomerarea in puscariile din Romania este de 30%, iar UE ar dori sa sanctioneze Romania! In cazul parlamentarului de mai sus, el trebuie revocat. Cum? Cetatenii suverani din Bucuresti sau din orice alt judet, pot organiza un referendum on-line in care sa se pronunte cu DA sau NU la intrebarea: Sunteti de acord cu revocarea lui Basescu Traian din Parlamentul Romaniei? Parlamentul, scoala, orice institutie a statului trebuie sa fie un templu al moralitatii.
Dacă am compara corupția si incompetența ajunsă la putere ... cu intoxicația unui organism ...credeți ca ar fi necesare ceva ceva ... spalaturi ?? Întreb așa fiindcă nici medicii nu lasă respectivul pacient pe masă ...lasând " răul " să-și facă de cap pană la capăt .. Dehh... întelegeți comparația ...
Nu spalaturi, nu ajuta. Medicul opereaza si extirpa raul/tumoarea....
Coruptia este o cauza directa a incompetentei. Incompetenta institutiilor statului.
@Nicolae Manolescu - Apropos de ...competenta , ne spuneti cum ati ajuns "... parlamentar în comisia militară, de ordine publică şi SRI ..." ? In ce domeniu erati competent -militar , ordine publica sau SRI ?
Ar fi trebuit sa afli pana acum ca nu prea ajungi in ce comisie vrei, in care te consideri competent, ci unde vor "sforarii" parlamentului. Si pana la urma, in orice comisie ajungi, ai nevoie de corectitudine si un cap pe umeri ca sa asimilezi legislatia in domeniu.
Hai sa nu fim interesanti cu orice pret. Chiar nu stii, chiar ai uitat M. Costi ? In istoria, dar si in arhivele Parlamentului, figureaza ca un grup de oameni de valoare, coordonati de dl. M. Costi, a facut aceasta propunere.
chestia e cu mult mai simpla si mai complicata: nu suntem in stare sa intocmim un contract normal, nu suntem in szare sa realizam contactul. Nu stim nimic. E de fapt o coruptie care imbogateste si acopera pe cei incompetenti. Interesant totu e numa cand e vorba cu afaceri cu statu. Si din pacate statu e corupt, incompetent si prost. Da prost tare. Conducerea statului roman e cea mai inculta din zona. Chiar mi-e rusine cum reprezentantii statului negociaza si duc la indeplinire un contract. Au si musulmanii aia sauditi dreptate cand taie o mana sau altceva: pedeapsa are si un rol educativ !!da noi avem lichele gen base..
De acord cu observatiile (in general), nu si cu interpretarile (sau forma lor). "Viaţa m-a învăţat că, atunci când nu descoperi cauza unui fenomen, e musai să fie mai multe." Ei bine, pe altii (care traiesc din cautarea cauzelor) viata i-a invatat ca daca exista mai multe explicatii pentru acelasi fenomen, cauza reala este inca necunoscuta. In cazul de fata insa, este mai simplu. Avem doar doua explicatii, si numai una e cauza. V-ati gandit ca poate coruptia e ceea ce impiedica promovarea competentei? Probabil ca da, dar modul in care este scris articolul le amesteca atat de viguros incat cititorul, ametit, poate ajunge sa creada ca incompetenta este o cauza, nu un efectul intermediar al coruptiei care le amaraste viata romanilor. Am vrut sa va sugerez mai de mult, dar va spun acum. V-ati gandit sa folositi un "prim cititor" care sa va lectureze textele inainte sa le postati pe blog, asa cum face colegul dvs., scriitorul Petre Barbu? Primul cititor v-ar putea semnala neutru fisurile logice pe care dvs., ca autor luat de val, nu le puteti vedea. Si le-ati putea corecta. Vorbiti cu dl Barbu, poate vi-l imprumuta pe al lui.
Daca tu esti ametit, e treaba ta, nu-i "ameti "si pe altii. In l. romana nu exista cuvantul "a lectura", este inventia unor destepti ca tine. Cat priveste exemplul cu P. Barbu, D-ne fereste, cauta altul...
Stanila Ion, Este indeptatita detasarea ta de comentariul lui Dick, cu atat mai mult cu cat articolul domnului Manolescu este cat se poate de clar prin modul in care a explicat cele doua notiuni -coruptia si competenta (sau reversul lor)- si relatia existenta intre ele. Nu ai insa dreptate in ceea ce priveste verbul "a lectura". El isi are intr-adevar originea in substantivul feminin "lectura", dar, de cateva decenii, s-a impus in vorbire (inclusiv in normele gramaticale) si ca verb. Pentru edificare, poti consulta si Dexonline-ul pe care netul ni-l pune la dispozitie.
Dumitru Rizoaica · Lucrează la Pensionar Oameni buni! Intelegeti, pentru Dumnezeu, ca cea ce practica DNA-ul acum nu este lupta anticoruptie, ci lupta impotriva unor pesupusi corupti, "pescuiti" cu grija pentru a fi dintre cei neagreati de Sistemul politico-mafiot! Lupta anticoruptie, facuta de oameni inteligenti si patrioti, este obligatoriu una PREVENTIVA, pentru a scuti atat Tara de pierderile provocate de actele de coruptie, cat si indvizii cazuti in pacatul coruptiei de tot cortegiul de nenorociri pe care le vor suporta ei si cei ce le sunt dragi! O Solutie anticoruptie este juramantul implicativ, care se constitue intr-un OBSTACOL de netrecut spre zona hotiei si abuzurilor pentru majoritatea covarsitoare a celor ispititi! Deci, cine doreste sa lupte impotriva coruptiei va sustine inlocuirea juramantului actual, cu juramantul implicativ! Numai cei ce si-ar incalca juramantul implicativ, vor exprima indoieli cu privire la respectarea acestuia de catre ceilalti! Iata textul juramantului implicativ: ""Jur pe constiinta mea, in fata celor dragi, a semenilor mei si a lui Dumnezeu ca imi voi face datoria in cinste si onoare, ca niciodata nu voi savarsi actiuni ilegale sau imorale condamnabile impotriva intereselor Romaniei si ale semenilor mei, ca voi actiona astfel incat sa am tot timpul constiinta curata, atat fata de semeni, cat si fata de Tara; -- ca nu apartin si nu voi apartine unor servicii secrete straine sau autohtone si ca in activitatea mea nu am si nu voi avea nicio dependenta de persoane fizice sau juridice; -- ca voi aduce la cunostinta institutiilor abilitate si a opiniei publice toate actiunile contrare legilor si intereselor Romaniei, de care voi avea cunostinta! Daca nu voi respecta cu sfintenie cele de mai sus, Dumnezeu sa abata asupra mea si a tuturor complicilor mei (intre care pot fi si membri de familie!) cele mai cumplite nenorociri si sa ma lipseasca pe mine si pe toti complicii mei, de sanatate si fericire! Asa sa ma rasplateasca Dumnezeu!""
Chiar esti naiv. Toti, si ministrii, si parlamentarii, depun un juramant, chiar daca nu identic cu cel propus. Si? I-a impiedicat asta pe unii dintre ei sa minta, sa insele, sa fure, intr-un cuvant fie "penali"?
Treaba cu constiinta e complicata. Unii s-ar putea s anu inteleaga termenul. De aceea propun reformularea juramantului in asa fel incat sa devina inteligibil pentru un politician : "Jur pe valuarea mea, pe meleoanele mele si pe gipanele mele care este ca voi face totul (sa moara familia mea !) ca sa-i fac pe fraieri la buzunare. Asa sa-mi ajute al-de-sus"