Şeful ANRP, audiat în Comisia Nana: Verificările făcute de Corpul de Control în mai nu au avut legătură cu terenul cumpărat de Ioana Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ANRP, George Boeşu, a declarat miercuri că verificările făcute de Corpul de Control al autorităţii nu au avut legătură cu terenul cumpărat de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu.

„Le-am spus membrilor comisiei că verificările pe care Corpul de Control al autorităţii le-a întreprins în mai multe localităţi din judeţul Călăraşi şi la Comisia judeţeană Călăraşi nu au legătură în mod direct cu tematica acestei comisii“, a declarat George Boeşu, la finalul audierilor din comisia Nana, for ce anchetează terenul cumpărat de Ioana Băsescu.

Preşedintele ANRP a prezentat şi cerinţele DNA care se regăsesc în raportul autorităţii. „Câteva lucruri legate de unele suprafeţe de teren preluate anterior de Comisia locală Nana, de la ADS, respectiv din anii 2002, 2006 şi 2007 transferul de liste de persoane de la alte localităţi printre care şi comuna Nana, care au susţinut că nu au teren la Fundulea. Adică oameni de la Nana şi din alte localităţi au fost mutaţi pentru a primi teren la Fundulea. Asta am verificat noi la solicitarea DNA“, a adăugat Băeşu.

Şeful ANRP a anunţat că membrii Comisiei vor solicita informaţii suplimentare de la autoritate. „Membrii comisiei au pus întrebări şi a rămas ca în perioada următoare să formuleze anumite solicitări către noi. Dacă se va solicita autorităţii, în calitate de instituţie a statului, să verifice ceva, o vom face, dar până la acest moment nu ne-a solicitat nici DNA, nici comisia parlamentară, nu ne-a sesizat nimeni să verificăm alte aspecte decât cele transmise DNA“, a mai spus Băeşu.

Senatorul Mihai Vifor a precizat, după audierea lui George Băeşu, că membrii comisiei au solicitat câteva documente de la ANRP şi urmează ca săptămâna viitoare să primească aceste documente, pentru ca pe baza lor să tragă o concluzie.

„Au fost discuţii legate de modul în care anumite suprafeţe de teren au fost solicitate de comisia locală a comunei Nana, ca un fond de rezervă de la ADS, dar totodată s-a constatat că există solicitări de la comuna Nana pentru punerea în posesie a unor persoane din Nana pe comisia locală Fundulea şi pe toate aceste inadvertenţe am încercat să avem câteva lămuriri“, a afirmat Vifor.

Plenul Parlamentului s-au reunit şi a votat cu majoritate de voturi înfiinţarea Comisiei Călăraşi, for care va ancheta terenul cumpărat de fiica preşedinteleui Traian Băsescu în localitatea Nana.

Citeşte şi:

Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, chemat la audieri. Firea: Noi nu vânăm pe nimeni

Comisia parlamentară care anchetează terenurile de la Nana achiziţionate de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, s-a reunit astăzi, la Parlament, în prima şedinţă. Potrivit social-democratei Gabriela Firea, de lunea viitoare vor începe audierile în acest caz. De asemenea, membrii forului de anchetă vor solicita şi raportul comisiei parlamentare care a investigat activitatea CEC Bank.

Comisia Călăraşi, votată în Parlament. Cine va ancheta terenul cumpărat de Ioana Băsescu

Plenul Parlamentului s-au reunit marţi şi a votat cu majoritate de voturi înfiinţarea Comisiei Călăraşi, for care va ancheta terenul cumpărat de fiica preşedinteleui Traian Băsescu în localitatea Nana.

Prefectul judeţului Călăraşi, la audierile Comisiei Nana: Ar putea exista titluri de proprietate ai căror autori să fie decedaţi

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, i-a audiat astăzi pe reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi şi pe prefectul judeţului, George Iacob.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite