Cîţu ameninţă cu ruperea Coaliţiei de guvernare din cauza bugetului pe 2022: Vom vedea dacă şi acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu ameninţă cu ruperea Coaliţiei de guvernare pentru că proiectul de buget penntru anul viitor nu respectă pragul de 7% pentru investiţii negociat cu PSD la formarea coaliţiei. „Nu cred că se mai poate face ceva”, a declarat preşedintele PNL, subliniind faptul că trebuie să discute cu colegii de partid dacă acest buget va fi „încă un compromis” pe care liberalii îl vor face pentru a merge mai departe în coaliţie cu social democraţii.

„Când s-a negociat această coaliţie de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiţia ca 7% din buget să se ducă către investiţii. Nu e doar o ambiţie a PNL. Este singurul mod prin care poţi să susţii acel pachet social. Fără resursele pentru investiţii, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung şi creează dezechilibre”, a explicat preşedintele PNL, Florin Cîţu.

„Nu este un moft cererea de 7%. A fost negociat pentru a susţine creşterea de pensii şi salarii. Am spus că este nevoie de aproximativ 3 miliarde în plus pentru a ajunge la această cifră de 7% din PIB, dar mi s-a spus că bugetul este închis„, a mai completat fostul premier. 

Preşedintele PNL spune că „aşa cum a fost respectat pachetul social din programul de guvernare, aşa cerem să fie respectat şi pachetul de investiţii”.

Potrivit liberalului situaţia bugetului în interiorul formaţiunii. „Am discutat cu premierul, discuţia a fost cu premierul. I-am spus că am făcut un compromis, PNL a făcut un compromis, pentru a face o guvernare cu PSD, ştiţi foarte bine că este un compromis. În acest moment, nu ştiu dacă se mai poate face ceva. Va trebui să discutăm în Partidul Naţional Liberal ce înseamnă acest lucru. Eu doar trag un semnal de alarmă, atunci când introduci un pachet social care are un impact social de 13 miliarde de lei, fără să aloci resurse în investiţii, o să ai probleme cu sustenabilitatea proiectului pe termen lung”, a mai declarat liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite