Ben-Oni Ardelean lansează prima academie de leadeship politic din România: Formarea de lideri este o chestiune imperativă pentru ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a anunţat că propune un proiect de mandat sub forma unei academii de formare de lideri, primul curs de acest gen predat în România, potrivit liberalului. „Formarea de lideri este o chestiune absolut imperativă pentru România modernă”, subliniază Ben-Oni Ardelean.

Denumit Academia de Leadership Politic, proiectul liberalului reprezintă un program formal şi informal, „pentru oameni cu abilităţi de leader care doresc să se perfecţioneze în arta de a conduce”, se arată în descrierea proiectului. 

Liberalul argumentează că „vacumul de leadership” este resimţit atât la nivel naţional cât şi  internaţional şi subliniază că trebuie pregătită o generaţie de lideri care să poată aduce „într-un mod vizionar echilibu, pace şi prosperitate, într-o lume atât de confuză şi cu provocări complexe”. Ardelean precizează că proiectul este unul unic în România şi că formarea de lideri este „o chestiune imperativă” pentru ţara noastră.

„Este un proiect unicat. Un proiect similar nu mai există în România. Nu avem niciun fel de curs de leadership predat în vreo universitate din România. Avem cursuri de management, însă managementul se diferenţiază semnificativ de leadership. Fiind o disciplină aparte, în orientarea conceptuală a ceea ce înseamnă direcţia de predat. Aşadar, formarea de lideri este o chestiune absolut imperativă pentru România modernă”, a declarat liberalul, contactat de Adevărul.

Acesta a adăugat că academia nu urmăreşte doar dimensiunea politică, ci caută să formeze lideri şi în domenii precum administraţie, antreprenoriat, academic, ONG-uri, mass-media, etc.

„Proiectul are adresabilitate pe zona de sferă politică, însă în acelaşi timp sfera este una care interferează şi interacţionează cu foarte multe alte sfere din societate. Practic tot ceea ce ai pe administraţie, pe zona de guvernare, zona de antreprenoriat, foarte multe sfere din societate, ai o interferenţă între aceste sfere cu sfera politică. Aşadar, adresabilitatea este una largă.

Leadershipul nu este de dreapta sau de stânga, leadershipul este leadership în orice fel de domeniu, şi de aceea proiectul se vrea unul a fi general pentru piaţa politică, pentru sfera politică, însă cuprinde mai multe discipline şi zona de formare care ţine mai degrabă de tot ceea ce înseamnă leadership în societate. Nu neapărat referindu-se la stradă politică, dar da, are în componenţa gândirii conceptuale acestui program zona politică”, a mai precizat liberalul.

Academia de Leadership Politic va avea ca motto: Excelenţă, Integritate şi Responsabilitate Politică, dezirat care va fi urmărit în formarea, iniţierea şi pregărirea unei noi generaţii de lideri. Potrivit propunerii, trainerii sunt personalităţi marcante în sfera publică, având o bogată experienţă şi expertiză pe domeniile pe care vor conferenţia.

Sesiunile vor fi informale, respectiv: forumuri, webinare, congrese, mese rotunde etc., dar pe viitor Ardelean precizează că doreşte ca prin parteneriate cu centre de cercetare şi instituţii academice să poată oferi programe de studii universitare, ori module pe diverse teme, ce pot fi transferabile în programe universitare acreditate. Modulele de studiu intensiv vor include cursuri precum: leadership transformaţional; comunicare şi discurs politic; social-media în politică; etică politcă; obiective şi valori politice; paradigme contemporane de ideologie politică; teorie politică aplicată; evoluţia gândirii politice; modele contemporane de management politic; legitimitatea şi reprezentativitate politică în context contemporan; comportament şi gândire politică; schimbare şi democraţie: rolul leadershipului politic; viziune şi proiecte politice etc.

 „Academia de Leadership Politic se vrea a fi o şcoală de gândire importantă de îmbogăţire a viziunii şi dezbaterilor privind modelul de leadership dezirabil în societate”, se mai arată în descrierea proiectului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite