Băsescu, după declaraţiile unui secretar de stat ungar: Dacă e o poziţie oficială ce vizează România, noi nu trebuie să mai avem relaţii oficiale cu Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Justinel Stavaru
Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Justinel Stavaru

Traian Băsescu a reacţionat dur la declaraţiile secretarului de stat ungar Arpad Janos Potapi, care a afirmat, la vernisajul expoziţiei Károly Kratochvill şi Divizia Secuiască de la Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc, că „Guvernul Ungariei nu renunţă la acest pământ,” potrivit România TV.

Potápi a spus că „Guvernul Ungariei nu renunţă la acest pământ", nu renunţă la maghiarime, la părţile naţiunii maghiare şi la istoria maghiarilor. Acesta a adăugat că în zilele noastre nu mai este nevoie de modificarea graniţelor de stat pentru a apăra maghiarimea.

„A luat sfârşit veacul de singurătate. Cu programe de dezvoltare a economiei, ani tematici, crearea spaţiului educaţional şi economic în Bazinul Carpatic ne-am tot străduit în ultimii opt ani să venim în întâmpinarea dăinuirii dumneavoastră pe pământul dumneavoastră natal,” a afirmat secretarul de stat, potrivit agenţiei maghiare de ştiri MTI.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a comentat declaraţiile oficialului maghiar şi a spus că dacă ele reprezintă poziţia oficială a Guvernului condus de Viktor Orban, România ar trebui să rupă relaţiile oficiale cu Ungaria.

„Dacă e o declaraţie a Guvernului ungar, mâine trebuie chemat ambasadorul, făcut pachet şi trimis la Budapesta. Dacă e o poziţie oficială ce vizează teritorii din România, noi nu trebuie să mai avem relaţii oficiale cu Ungaria. Dacă e vreun beţivan care a vorbit pe acolo...Să nu spuneţi că ungurilor nu le place o ţuică!”, a spus Băsescu la România TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite