Alegeri prezidenţiale 2014. ACL: Pliantele PSD cu tăierea pensiilor au fost interzise de BEJ în Brăila şi Dolj. Iohannis: O mai mare prostie ca asta nu există

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis este candidatul ACL la alegerile prezidenţiale FOTO Adevărul
Klaus Iohannis este candidatul ACL la alegerile prezidenţiale FOTO Adevărul

Alianţa Creştin Liberală anunţă că pliantele PSD prin care pensionarii erau anunţaţi că le vor fi tăiate pensiile de Klaus Iohannis au fost interzise în judeţele Brăila şi Dolj, fiind primele soluţii date de birourile electorale judeţene în urma plângerilor formulate de ACL.

„O prostie mai mare ca asta nu există“, a spus Klaus Iohannis de mesajul pe care îl propaga PSD.

„Propaganda mincinoasă a PSD a fost sancţionată dur de Birourile Electorale Judeţene, Brăila şi Dolj fiind primele care au admis plângerea Alianţei Creştin-Liberale privind distribuirea către pensionari, prin intermediul Poştei Române, a unor pliante cu mesajul «Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia». Împărţirea pliantelor electorale ale PSD a fost interzisă pe întreg teritoriul judeţelor respective. Suntem convinşi că această decizie se va reflecta la nivelul întregii ţări, întrucât Birourile Electorale Judeţene nu pot permite acţiunea absolut revoltătoare prin care Victor Ponta şi PSD folosesc Poşta Română în campania electorală”, se arată într-un comunicat ACL remis miercuri agenţiei Mediafax

ACL ”somează” public Poşta Română ”să înceteze imediat distribuirea pliantelor PSD”, deoarece în caz contrar compania va fi acţionată în instanţă pentru refuzul de a pune în aplicare deciziile BEJ.

„În programul electoral al candidatului ACL, Klaus Iohannis, nu se regăsesc măsuri economico-sociale privind diminuarea veniturilor populaţiei. Mai mult, odată ajuns preşedinte, Klaus Iohannis nu va promulga o lege prin care se taie salariile şi pensiile. Dimpotrivă, obiectivul lui Klaus Iohannis şi al Alianţei Creştin-Liberale este de a avea o Românie prosperă, cu o clasă de mijloc puternică şi o economie dezvoltată, care să permită creşterea pensiilor şi salariilor”, se mai precizează în comunicatul citat.

ACL a acuzat, săptămâna trecută, PSD că transmite pensionarilor, prin intermediul Poştei Române, pliante care fac parte dintr-o campanie împotriva lui Klaus Iohannis şi în care se precizează, în mod fals, că acesta "va gira tăieri de pensii şi salarii", solicitând publicarea contractului încheiat de PSD.

"Campania electorală a lui Victor Ponta se bazează din ce în ce mai mult pe dezinformare şi înşelarea alegătorilor. Victor Ponta şi portavocile sale mint cu neruşinare încercând să-i sperie pe oameni că, odată ajuns preşedinte, Klaus Iohannis va gira tăieri de pensii şi salarii. Este extrem de grav că PSD se foloseşte de o instituţie de stat, Poşta Română, ai cărei angajaţi sunt obligaţi ca, odată cu pensia, să le distribuie persoanelor vârstnice şi pliante cu aceste informaţii false", se arăta într-un comunicat ACL.

La acel moment, Compania Naţională Poşta Română a anunţat că a încheiat un contract cu alianţa electorală PSD-UNPR-PC pentru distribuirea de pliante electorale, prin serviciul de marketing direct – distribuţie neadresată, disponibil şi pentru alte partide, precizând că nu-şi asumă conţinutul mesajelor electorale.

Poşta Română a anunţat luni că are contracte şi cu Monica Macovei, Elena Udrea şi Călin Popescu Tăriceanu pentru distribuirea de materiale electorale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite