Adevărul Live: cât de importantă este vizita lui Joe Biden la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, alături de preşedintele Traian Băsescu FOTO Reuters
Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, alături de preşedintele Traian Băsescu FOTO Reuters

Jurnaliştii Ion M. Ioniţă şi Liviu Iolu au discutat, la Adevărul Live, importanţa vizitei vicepreşedintelui american, Joe Biden, în România.

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, ajunge marţi la Bucureşti într-o vizită specială, la invitaţia preşedintelui României, Traian Băsescu. 

Vizita liderului american este realizată într-un context regional extrem de tensionat, cauzat de criza din Ucraina şi deteriorarea relaţiilor dintre Federaţia Rusă şi comunitatea occidentală.

A doua vizită a vicepreşedintelui Biden, după 2009, urmează la numai câteva zile după sosirea şefului NATO în România şi este considerată un semnal puternic pentru România, unde SUA are o bază militară la Mihail Kogălniceanu şi a întreprins construcţia bazei de la Deveselu pentru a instala scutul anti-rachetă. De asemenea, provocările verbale ale Kremlinului la adresa României nu au fost trecute cu vederea de Washington, care demonstrează prin vizita lui Joe Biden susţinerea faţă de partenerul său european.

Cât de importantă este vizita lui Joe Biden la Bucureşti 

Citeşte şi:

Joe Biden, în vizită „de criză“ la Bucureşti

Provocările Moscovei la adresa României nu au rămas fără răspuns din partea SUA, care îşi trimit la Bucureşti vicepreşedintele pentru a oferi garanţii de securitate în contextul crizei din Ucraina.

Ponta: Palatul Victoria va deveni o fortăreaţă cu prilejul vizitei vicepreşedintelui SUA

Palatul Victoria va deveni o fortăreaţă cu prilejul vizitei vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, a afirmat, marţi, premierul Victor Ponta.

Biden: România a progresat în consolidarea statului de drept, dar mai sunt lucruri de făcut

România făcut progrese reale în consolidarea statului de drept şi în tragerea la răspundere a demnitarilor, dar mai sunt lucruri de făcut, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Mediafax, vicepreşedintele SUA, Joe Biden, subliniind că Washingtonul va ajuta Bucureştiul să rămână „pe drumul cel bun”.

Joe Biden: Sprijinul României va avea un rol cheie pentru refacerea stabilităţii Ucrainei şi aderarea la UE a Moldovei

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, declară, într-un interviu pentru agenţia Mediafax, că sprijinul României va avea un rol cheie în efortul conducerii Ucrainei de refacere a stabilităţii acestei ţări, el subliniind şi că SUA colaborează cu statele din regiune pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia.

Întrebări deloc retorice pentru vicepreşedintele Joe Biden

După cum se ştie, în această săptămână, numărul 2 în ierarhia administraţiei americane va poposi la Bucureşti, pentru a discuta cu preşedintele şi cu premierul din România, despre situaţia tot mai îngrijorătoare din Ucraina. Anterior, Avril Haines, adjunctul directorului Agenţiei Centrale de Investigaţii l-a informat pe şeful statului român cu privire la posibile evoluţii la est de frontiera răsăriteană a NATO.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite