Un nou protest în faţa Guvernului, după modificarea Codului Fiscal. Oamenii au aruncat cu hârtie igienică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest faţă de modificările Codului Fiscal FOTO Inquam/ Octav Ganea
Protest faţă de modificările Codului Fiscal FOTO Inquam/ Octav Ganea

Un al doilea protest faţă de Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal, adoptată miercuri de Guvern şi contestată atât de sindicate, cât şi de patronate, a început miercuri seară, în jurul orei 18.00 în Piaţa Victoriei.

UPDATE 21.00 Protestatarii strânşi în Piaţa Victoriei au aruncat cu hârtie igienică spre Guvern, scandând „V-am adus hârtie pentru puşcărie“ 

Manifestanţii au mers în faţa gardurilor instalate de jandarmi şi au aruncat cu hârtie igienică spre Palatul Victoria, cerând demisia Guvernului.

În timp ce unii au aruncat hârtie igienică pe carosabuil, alţii au desfăşurat mai multe suluri într-un singur loc şi au pus deasupra hârtiei cele două manechine înfăţişându-i pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu îmbrăcaţi în zeghe.

Persoane participă miercuri 8 noiembrie 2017 la un protest faţă de intenţia guvernului de a modifica Codul Fiscal în Piaţa Victoriei din Bucuresti FOTO Inquam Photos Octav Ganea

FOTO Inquam 

UPDATE 20.30 Oamenii au adus câteva zeci de role de hârtie igienică, pe care spun că vor să le „trimită cadou“ premierului Mihai Tudose.

„Vino cu 2-3 suluri de hârtie igienică, pe care le aruncăm spre guvern. Asta merită. (ne sincronizăm şi aruncăm sulurile la ora 21.00)“, este îndemnul de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Jandarmii au încercat să îi convingă pe manifestanţi să înlăture din piaţă baxurile cu hârtie igienică, depozitate pe jos, însă fără succes.

UPDATE 20.00 Oamenii nemulţumiţi de revoluţia fiscală continuă să se adune. Sunt peste 1.000 de oameni la această oră în faţa Guvernului. 

Manifestanţii scandează "PSD, ciuma roşie", "Hoţii, Hoţii" şi "Anticipate".

 UPDATE 19.00: Aproximativ 500 de persoane protestează la această oră. Se scandează împotrivă guvernului, dar şi a liderului PSD Liviu Dragnea.

UPDATE 18.30: Peste 200 de oameni protestează în piaţă. Lumea scandează "Jos, jos, jos Guvernul mincinos" şi "PSD, ciumă roşie". Multe din maşinile care trec prin piaţă claxonează. 

Stirea iniţială

"În stradă azi! Oprim OUG care schimbă Codul Fiscal!" este numele protestului iniţiat de comunitatea Corupţia ucide. Participanţii la protest sunt îndemnaţi de organizatori, pe pagina de Facebook a evenimentului, să aducă "2-3 suluri de hârtie igienică, pe care le aruncăm spre guvern. Asta merită." 

 Membrii Guvernului au adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmând să între în vigoare de la 1 ianuarie 2018. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite