Un bărbat a spart un geam de la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a spart geamul uşii de la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind nemulţumit că procurorii nu i-ar fi înregistrat o plângere penală. Reprezentanţii instituţiei au formulat o plângere pe numele bărbatului pe care îl acuză de distrugere.

Bărbatul, rănit uşor în urma incidentului, a fost dus de jandarmii care asigură paza instituţiei în holul clădirii pentru a fi legitimat.

Înainte de a recurge la gestul său, bărbatul le-a spus jurnaliştilor prezenţi în faţa instituţiei că procurorii nu au vrut să îi înregistreze o plângere. 

Potrivit unui comunicat emis de DNA în urma acestui incident, Ion Cristinel Grigore a reuşit să intre în biroul procurorului de serviciu pentru a depune o plângere, însă la un momemnt dat acesta a refuzat să mai vorbească.

Procurorii au precizat că pe 22 iulie 2014, Grigore depusese la DNA o sesizare care avea un conţinut ambiguu, astfel că acesta a fost chemat să formuleze plângere sau denunţ dacă are cunoştinţă de săvârşirea unor fapte de corupţie.

Ulterior, pe 13 şi 29 august 2014, Grigore s-a prezentat în audienţă la Compartimentul Registratură, Grefă, Arhivă şi Relaţii cu publicul unde a povestit mai multe întâmplări care „pun îndoială capacitatea de discernământ a persoanei respective («are o cameră video implantată în ochi, are introdus în braţul drept un microcip, iar asistente şi medici au încercat să-l tortureze şi asasineze în Penitenciarul Giurgiu»)”. 

În final, astăzi, Ion Cristinel Grigore s-a dus la DNA unde a spart un geam al instituţiei. 

Procurorii au formulat o plângere pe numele lui Grigore, pe care au înaintat-o la Secţiei 3 Poliţiei din Capitală, sub acuzaţia de distrugere.

În septembrie, jandarmii au intervenit într-un caz asemănător la Guvern

În urmă cu trei săptămâni, pe 24 septembrie, un alt incindet a alertat jandarmii după ce un bărbat a rupt una dintre barierele de la Guvern. Ulterior, el a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri, până când a fost imobilizat de jandarmi.

După mai multe ore de audieri, procurorii l-au reţinut şi l-au dus în faţa instanţei care au decis ca acesta să fie arestat la domiciliu. El a fost acuzat de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Protestatarul Adrian Sobaru, arestat la domiciliu după ce a intrat cu maşina în gardul Guvernului

Adrian Sobaru, angajatul TVR care a intrat miercuri cu maşina în gardul de la Palatul Victoria, rupând una dintre bariere, va sta în arest la domiciliu 30 de zile, au decis joi magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite