Tudorel Toader a înscenat un proces stalinist în toată legea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva zile, atunci când a fost întrebat ce aşteaptă de la informarea de presă în cursul căreia ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, urma să îşi prezinte concluziile referitoare la evaluarea activităţii d-nei Laura Codruţa Kövesi în fruntea DNA în perioada februarie 2017-februarie 2018, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, afirma sibilinic: “Sper ca dl. Tudorel Toader să nu se facă de râs”.

Or, ieri seara, dl. Tudorel Toader, teoretic neafiliat politic, a îndeplinit toate marile pofte ale şefilor săi politici, de la cei mai mari, adică de la Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă, la cei mai insignifianţi şi mai penibili, gen Codrin Ştefănescu, Liviu Pleşoianu sau Steluţa Cătăniciu.  Le-a spălat tuturor infractorilor cu funcţii, pitulaţi prin Parlamentul şi prin guvernul României,  toate păcatele, a scos la vopsea însuşi felul în care la finele lui ianuarie 2017 a fost adoptată celebra Ordonanţă 13 abogată fiind considerată de chiar inspiratorii ei prostă, s-a folosit de invocarea greu de urmărit de omul simplu a unei suite de decizii ale Curţii Constituţionale, a răstălmăcit vorbe şi fapte,  le-a pus într-o ordine perversă conformă bunului său plac şi favorabilă scopului misiunii sale josnice, a edictat suspendarea dreptului la opinie şi la liberă exprimare, a operat procese de intenţie, a încălcat legile justiţiei şi legile morale doar spre a se face de râs. A se acoperi de ridicol. A -şi compromite o carieră despre care unii spun că ar fi fost onorabilă.  

Dl. Tudorel Toader a avut o prestaţie complet neconformă regulilor pe care le implică poziţia, rangul de ministru al Justiţiei. S-a dovedit servul şi porta-voce ale PSD, ALDE şi organismelor  lor de presă. A folosit vorbe din arsenalul unor Mihai Gâdea, Mircea Badea, Victor Ciutacu, Andreea Creţulescu. A sâsâit mai dizgraţios chiar decât Ion Cristoiu.

Însă cel mai grav e că evoluţia fără limită pe scara incursiunii în penibil a insului, a cetăţeanului, a profesorului, a omului Toader Tudorel poate să coste scump evoluţia democratică viitoare a României.

Cred că nu a existat în istoria recentă a ţării o ieşire a unui deţinător de înaltă funcţie mai jenantă, mai descalificantă, mai plină de ridicol, mai încărcată de otravă şi de rău, mai contestată de presă şi de oamenii cinstiţi din România decât cea de joi seară a ministrului Justiţiei din Guvernul României.

Acum e cum nu se poate mai limpede. De-a lungul unei întregi săptămâni, dl. Tudorel Toader a plănuit cum să o execute pe d-na Laura Codruţa Kövesi după citirea unui rechizitoriu alcătuit în 20 de puncte. Executându-l deopotrivă, indirect, şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Dl. Tudorel Toader şi-a gândit în aşa fel interminabila ieşire în faţa presei şi a românilor de pretutindeni cu gândul de a-i demonstra preşedintelui  că ar fi apărut noi argumenteincriminatorii în privinţa doamnei Kövesi şi că el, Tudorel Toader, s-ar afla în posesia lor. Că aceste argument ar fi atât de zdrobitoare încât ar trebui să îl determine pe şeful Statului să îşi schimbe convingerile exprimate în urmă cu o săptămână şi să accepte propunerea de revocare. Nu a făcut decât să repete ceea ce a auzit la Antena 3, la România tv şi la emisiunea România 9 de la TVR.

Tot ceea ce am văzut ieri pe ecranele televizoarelor a semănat, până în cele mai mici detalii, cu o execuţie de factură stalinistă. Urmărind felul în care dl. Tudorel Toader citea rechizitoriul am avut impresia reînvierii lui Nicolae Ceauşescu. Dl. Tudorel Toader se adresa naţiunii de parcă s-ar fi cocoţat la tribuna Congresului al XIV lea al PCR. Ascultând argumentele aduse de dl. Tudorel Toader în favoarea justificării concluziei sale am avut senzaţia că ne întoarcem cu 28 de ani în urmă şi că a prins iarăşi  glas răposatul general de justiţie Gică Popa. Că revenit printre cei vii numitul Popa Gică a primit din partea urmaşilor la putere şi la cârma fărădelegilor ai lui Iliescu Ion  a actului care a dus la condamnarea fără un proces adevărat a lui Nicolae Ceauşescu, din care acum a înlocuit câteva nume şi în care a înmulţit acuzele. Mimând apărarea democraţiei şi a constituţionalităţii.

Câteva zile după 25 decembrie 1989, atunci când ne-am venit în fire şi ne-am dat seama ce mare ticăloşie se făcuse din ordinul lui Iliescu, al Silviu Brucan şi al lui Petre Roman, cu complicitatea lui Victor Atanasie Stănculescu, a lui Virgil Măgureanu şi a lui Gelu Voican Voiculescu ne-am spus că am asistat la ultimul mare proces stalinist din istoria României.

Ieri seară ne-am dat seama că ne-am mai înşelat. Dl, Tudorel Toader s-a făcut de râs sub ochii noştri, jucând un prim act din ceea ce poate însemna o nouă tragedie pentru România. Dl. Tudorel Toader a transferat modelul proceselor staliniste într-o Românie despre care ne-a asigurat că trebuie să rămână Stat de drept. A vrut să ne facă să râdem scoţând pe gură o glumă sinistră.

Ce mai poţi spune când blasfemia pusă pe hârtie de dl. Tudorel Toader este calificată de marea apologetă a democraţiei, ilustrissima d-na Alina Mungiu-Pippidi, un document bine făcut? Că trebuie să ne luăm în serios ceea ce dl.Gabriel Liiceanu numea meseria de cetăţean.

Unii dintre semenii noştri deja au şi făcut-o. Au ieşit în stradă.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite