Traian Băsescu cere reexaminarea Legii parteneriatului public-privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii parteneriatului public-privat, susţinând că OUG 34/2007 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică are un conţinut mult mai cuprinzător decât cel al acestei legi.

Legea trimisă spre promulgare are ca obiect de reglementare modul de realizare a unui proiect de parteneriat public-privat care are ca obiectiv public proiectarea, finanţarea, construcţia, reabilitarea, modernizarea, operarea, întreţinerea, dezvoltarea şi transferul unui bun sau serviciu public, după caz, se arată în cererea de reexaminare semnată de şeful statului, informează Mediafax.

În documentul Administraţiei Prezidenţiale se mai arată că, prin O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, s-a avut în vedere crearea unui cadru normativ unitar în materie, fiind, totodată, transpuse în dreptul intern.

Citeşte şi: Dan Diaconescu: "Băsescu mi-a spus că pot ajunge preşedinte"

Directiva 2004/17/CE privind coordonarea procedurilor de achiziţie aplicate de entităţile care operează în sectoarele apă, energie, transport şi servicii poştale şi Directiva 2004/18/CE privind coordonarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice de lucrări, de bunuri şi de servicii.

Totodată, în document se menţionează că publicarea în sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a anunţului de intenţie a unui parteneriat public-privat, potrivit art. 24 din prezenta lege, poate crea confuzie pe piaţă, ca urmare a neoperării distincţiei dintre regimul juridic general prevăzut de O.U.G. nr. 34/2006 şi cel derogatoriu, prevăzut de prezentul act normativ.

Citeşte şi: Traian Băsescu: "Strategia UE 2020 se potriveşte perfect programului de modernizare a României"

Acest sistem este destinat exclusiv asigurării publicităţii procedurilor de atribuire reglementate de Directiva 2004/18/CE şi transpusă prin O.U.G. nr. 34/2006, iar utilizarea sa în alte scopuri poate constitui o măsură de natură a contraveni dreptului comunitar.

În acest sens, apreciem util ca legiuitorul să asigure transparenţa procedurii prevăzută de prezenta lege, folosind o altă modalitate decât publicarea în SEAP, explică Preşedinţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite