Un angajat al Administraţiei Domeniului Public Sector 1 şi doi de la Poliţia Comunitară, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
judecatorie SUA

Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a doi angajaţi ai Poliţiei Comunitare din Sectorul 1, dar şi a unui angajat al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 1. Aceştia sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi de complicitate la trafic de influenţă.

Virgil-Valentin Folea, angajat al ADP Sector 1, este acuzat de trafic de influenţă, iar Vasile-Silviu Bogdan şi Ovidiu-Florian Pandelea, la data faptelor inspectori la Poliţia Comunitară din cadrul Primăriei Sectorului 1 şi Nicoleta Tamara Trocan, consilier asistent la primăria Sectorului 1 Bucureşti, au fost acuzaţi de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

De asemenea, au mai fost trimişi în judecată şi Teodor-Bogdan Nicola (reprezentant al unei societăţi comerciale) şi Eugen Tămăşanu (persoană fără calitate), care au fost acuzaţi de cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în cursul lunilor septembrie – decembrie 2008, Teodor-Bogdan Nicola, reprezentant al unei societăţi comerciale, fiind interesat de obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, ar fi apelat la funcţionar din cadrul Primăriei Sectorului 1, prin intermediul lui Eugen Tămăşanu, pentru obţinerea aprobării PUZ - ului de către funcţionarii Primăriei Municipiului Bucureşti.

„În acest context, inculpatul Folea Virgil-Valentin, angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 1, în schimbul folosirii influenţei asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro. Această sumă a fost pretinsă prin intermediul inculpaţilor Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu, funcţionari în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, care, la rândul lor, au mai pretins pentru ei, în schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel că inculpatului Nicola Teodor-Bogdan i-a fost pretinsă, în total, suma de 18.000 de euro. În demersul lor, Pandelea Ovidiu Florian şi Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniţi de inculpata Trocan Nicoleta – Tamara, funcţionar în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti”, precizează procurorii. 

Din cei 8.000 de euro pretinşi, Nicola, cu ajutorul lui Tămăşanu, ar fi remis lui Virgil-Valentin Folea, prin intermediul lui Pandelea şi Bogdan, suma de 10.000 de euro, în două tranşe, în scopul menţionat mai sus. 

Din suma de 10.000 de euro, lui Folea i-ar fi revenit suma de 6.500 euro, iar Pandelea şi Bogdan ar fi primit câte 1.750 euro pentru fiecare.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând lui Pandelea.

În 2009, Vasile-Silviu Bogdan a mai fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi, pe 5 octombrie 2011, a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite