Procurorul Mihaela Agheniţei îi dădea lui Boldea informaţii din dosarele DNA Galaţi şi primea de la acesta instrucţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Mihaela Agheniţei este cercetată de DIICOT pentru favorizarea fostului deputat Mihail Boldea
Procurorul Mihaela Agheniţei este cercetată de DIICOT pentru favorizarea fostului deputat Mihail Boldea

Procurorul Mihaela Agheniţei îi dădea lui Mihail Boldea informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi şi primea de la acesta „instrucţiuni şi sfaturi“ privind modul de acţiune în anchete, fostul deputat indicându-i frecvent numele unor persoane pe care să le cerceteze.

Procurorul Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Surse judiciare au declarat marţi că procuroarea Mihaela Agheniţei primea „în mod partinic şi neverificat“ informaţii de la Mihail Boldea, „care încerca să-şi asigure un regim juridic favorabil în dosarul de crimă organizată“.

Potrivit informaţiilor din dosarul în care Mihaela Agheniţei este cercetată pentru favorizarea infractorului, citate de sursele judiciare, procuroarea, „urmare a relaţiei sentimentale“, i-a dat lui Boldea informaţii din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, „primind de la acesta instrucţiuni şi sfaturi cu privire la modul de acţiune şi conduita pe care trebuia să le adopte în cursul cercetărilor“.

De asemenea, Boldea îi indica frecvent procuroarei Agheniţei numele unor persoane pe care trebuie să le cerceteze ca urmare a denunţurilor formulate de acesta, în scopul obţinerii unor adrese din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi către instanţele de judecată din care să rezulte că fostul deputat ar beneficia de dispoziţiile legale referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă, atât în dosarul în care este judecat pentru înşelăciune, la Curtea de Apel Iaşi, cât şi în cauzele instrumentate de procurorii DNA Galaţi, au precizat sursele citate.

Din interceptările telefonice a rezultat că Agheniţei, la cererea lui Boldea, a făcut cercetări ale anumitor persoane indicate de acesta, care îi preciza şi „priorităţile sale în ceea ce priveşte persoanele care ar trebui cercetate“, potrivit aceloraşi surse.

Procuroarea Mihaela Agheniţei îi indica lui Boldea ce apărare să invoce la prezentarea materialului de urmărire penală în cauza în care este cercetat de procurorii DNA Galaţi, potrivit surselor judiciare. 

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat marţi că Mihaela Agheniţei este urmărită penal pentru favorizarea infractorului.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite