Omul de afaceri Remus Truică şi prinţul Paul de România rămân sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Truică şi prinţul Paul de România FOTO Eduard Enea
Remus Truică şi prinţul Paul de România FOTO Eduard Enea

Remus Truică şi prinţul Paul, trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, rămân sub control judiciar şi nu pot părăsi ţara, au decis judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Alţi opt inculpaţi au scăpat de controlul judiciar.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să "menţină măsura preventivă a controlului judiciar cu toate obligaţiile impuse inculpaţilor Remus Truică şi Paul al României, inclusiv obligarea acestora de a nu părăsi limita teritorială a României”, se arată în hotărârea instanţei, potrivit News.ro.

Totodată, instanţa a menţinut dispoziţia Curţii de Apel Braşov din 19 decembrie 2016 care a decis să "revoce măsura controlului judiciar a inculpaţilor Andronic Dan Cătălin, Marcovici Marius Andrei, Mateescu Lucian Claudiu, Pavaloiu Nela, Dima Niculae, Jecu Nicolae, Delcea Valentin şi Chiriac Teodor”, iar hotărârea judecătorilor este definitivă.

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică a fost trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov. 

Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită într-un dosar privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

otrivit procurorilor Remus Truică a constituit un grup infracţional şi s-a folosit de influenţa sa pentru a obţine retrocedarea ilegată în favoarea prinţului Paul al României a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov. În schimbul ajutorului, prinţul Paul i-ar fi promis lui Remus Truică şi asociaţilor săi un procent cuprins între 50 şi 80% din valoarea bunurilor pe care le revendica. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 136 de milioane de euro.

Alături de Truică şi prinţul Paul de România, alte  alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite