FOTO VIDEO Peste 2.000 de persoane au ieşit la „plimbare” la Cotroceni. Participanţii au scandat împotriva lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii scandează lozinci împotriva lui Traian Băsescu FOTO Răzvan Băltăreţu
Protestatarii scandează lozinci împotriva lui Traian Băsescu FOTO Răzvan Băltăreţu

Circa 2.000 de persoane, majoritatea pensionari, au participat duminică, preţ de câteva ore, la o „plimbare” în jurul Palatului Cotroceni. Concret, aceasta a fost o manifestaţie pro-Antena 3, după ce jurnaliştii postului de televiziune au anunţat public că „ies la plimbare” în acea zonă şi oricine este bine venit. Printre participanţi s-au numărat Mircea Badea, Mihai Gâdea, Adrian Ursu şi Dana Grecu. Acţiunea s-a încheiat în jurul orei 20.00.

UPDATE 20.00 Manifestaţia pro-Antena 3 care a avut loc, fără autorizaţie, duminică, în zona Palatul Cotroceni şi la care unii jurnalişti au fost agresaţi s-a încheiat, circulaţia rutieră fiind reluată pe toate arterele din perimetru.

UPDATE 18.35 Oamenii care au participat la „plimbarea” de la Cotroceni au început să plece din zonă.

UPDATE 18.25 Vedetele postului de televiziune stau împărţite în mai multe zone din apropierea Palatului Cotroceni. 

După mai bine de o oră şi jumătate de la începutul „plimbării”, Mircea Badea i-a sfătuit pe cei care erau în jurul său să se ducă acasă.

„Voiam să vă mulţumim că aţi fost alături de noi. Vă mulţumim pentru mesajele dumneavoastră. A înţeles toată lumea mesajul, inclusiv persoana care nu este aici. Haideţi să mergem acasă. Este suficient cât ne-am plimbat”, a spus Badea.

Printre persoanele care participă la „plimbare” sunt şi persoane care nu ştiau care este de fapt motivul care a declanşat această situaţie. 

Întrebată de un camarad de „plimbare” dacă ştie de condamnarea lui Dan Voiculescu, o femeie a răspuns: „Ce treabă avem cu el? Eşti instigator? Noi suntem cu Antena 3, nu cu Voiculescu".

VIDEO FOTO Marş de susţinere pentru Antena 3, la Sibiu. Aproximativ 100 de persoane, printre care şi liderul PC Sibiu, au ieşit în centrul oraşului

Momentul în care unul dintre participanţii la „plimbarea“ organizată de Antena 3 loveşte o jurnalistă B1TV

UPDATE 17.15 La această plimbare participă şi Ioan Ghişe, care profită de numărul mare de participanţi la „plimbare” şi strânge semnături pentru candidatura sa la preşedinţie.

Participanţii la „plimbare” strigă „Jos Băsescu” şi „Ieşi afară, javră ordinară”.

UPDATE 17.15 La „plimbare” participă mai multe vedete ale postului de televiziune Antena 3. Mircea Badea şi Mihai Gâdea au avut aproape de ei doi bărbaţi acre să-i protejeze de mulţime. 

Participanţii au plecat din faţa Palatului Cotroceni către Grădina Botanică.

Una dintre participantele la această acţiune i-a spus următoarele lui Adrian Ursu: „Eu-s Antena 3! Pelerinaj la ăştia, ai dracu'”.

UPDATE 16.45 Chiar dacă această acţiune urma să înceapă la ora 17.00, circa 200 de persoane sunt deja la faţa locului. Din primele informaţii se pare că cei mai mulţi dintre aceştia au venit spre Palatul Cotroceni în grupuri organizate.

De asemenea, o jurnalistă a postului B1TV, Mădălina Dicu, a fost agresată de protestatari. 

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Brigăzii Rutiere care încearcă să fluidizeze traficul în zona, dar şi poliţişti ai secţiilor de Poliţie din sectoarele 5 şi 6.

Vineri seară, în cadrul unei emisiuni realizate de Mihai Gâdea, Răzvan Dumitrescu şi Mircea Badea, jurnaliştii Antena 3 s-au hotărât să iasă duminică după-amiază la plimbare prin Bucureşti.  

FOTO Miting anemic pro-Antena 3, în faţa Prefecturii Maramureş

Colegii săi din platou l-au întrebat dacă nu cumva se va duce să se plimbe începând cu ora 17.00, iar Mircea Badea a confirmat. Mai mult, Adrian Ursu a anunţat că şi el voia să meargă, tot duminică la ora 17.00.

„Să ştiţi că plimbări se pot face în întreaga ţară. Mă gândesc că întreaga ţară, (duminică) la ora 17.00, e bine să facă mişcare”, a mai spus Ursu.

Potrivit unor surse din Jandarmerie, la Palatul Cotroceni se află deja efectivele care în mod normal supraveghează zona, însă în cazul în care acţiunea va lua amploare, la faţa locului vor fi trimişi jandarmi pentru ca lucrurile să nu degenereze şi să fie păstrată liniştea şi ordinea publică.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

„Plimbarea“ la Palatul Cotroceni a celor de la Antena 3 este, de fapt, un protest organizat. Radu Tudor dă de gol planul

Mircea Badea, Mihai Gâdea şi alţi angajaţi şi susţinători ai lui Dan Voiculescu au anunţat un protest mascat în faţa Palatului Cotroceni după condamnarea şefului lor. Dacă vedetele Antena 3 au făcut tot posibilul să sugereze o banală plimbare, la care au invitat şi telespectatorii, colegul lor Radu Tudor i-a dat de gol. „Antena 3 organizează un protest la Palatul Cotroceni“.

Cum s-a calculat prejudiciul de 60 de milioane de euro şi cum intră în proprietatea statului bunurile lui Dan Voiculescu şi ale familiei sale

Terenuri şi clădiri de aproape 7,9 milioane de euro cumpărate cu 100.000 de dolari. Prejudiciul rezultat este de aproximativ 7,8 milioane de euro. Cum s-a ajuns, însă, la un prejudiciu de 60 de milioane de euro? Cine va pune în aplicare confiscările terenurilor, ale clădirilor şi ale conturilor în urma deciziei instanţei?

Dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Sediile Antena 3 şi Grivco, confiscate

Dan Voiculescu (67 de ani) a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. De asemenea, şi ceilalţi condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „ICA” au fost duşi în arest. Curtea de Apel Bucureşti a dat, vineri, sentinţa definitivă în acest caz. Cu această ocazie, judecătorii au decis să-i confişte lui Dan Voiculescu mai multe terenuri, dar şi imobilul în care se află postul Antena 3.

Sentinţă definitivă în dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul „ICA” în care era acuzat de spălare de bani. Magistraţii au decis respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice în cazul omului de afaceri.

Cine este Dan Voiculescu. Cum s-a împărţit între politică şi afaceri unul dintre cei mai bogaţi români

Dan Voiculescu, fondatorul Partidul Conservator (Partidul Umanist Român în 1992), este un personaj controversat, care şi-a împărţit activitatea între afaceri şi lumea politică. A fost ales senator în trei legislaturi, iar în 2013 a renunţat la viaţa politică dându-şi demisia din Parlament.

Averea familiei Voiculescu este de 120 de milioane de euro. Din declaraţia de avere: Dan Voiculescu, un pensionar cu un apartament, dar cu conturi grase

Averea familiei lui Dan Voiculescu, care a primit astăzi sentinţa în dosarul ICA, este estimată la 120 de milioane de euro şi ocupă locul 24 în clasamentul „Forbes 500 Miliardari“, publicat în toamna anului trecut. Potrivit declaraţiei de avere însă, Voiculescu este un fost senator, cu o pensie lunară de 2.700 de lei, dar cu sume importante în conturi.

Ce rămâne în urma lui Dan Voiculescu: trei secvenţe de la arestarea unui mogul media

Printre jurnaliştii prezenţi la intrarea în clădirea unde se predase Dan Voiculescu, au fost şi câţiva dintre angajaţii săi. Pentru aceştia, 8 august 2014 va rămâne în istoriile personale ca o zi extrem de confuză.

Dumitru Ghiorghiu, expertul dat afară din DNA, se face scut pentru inculpatul Dan Voiculescu

Un fost expert al DNA, dat afară pentru grave abateri disciplinare a sărit în apărarea lui Dan Voiculescu în studiourile Antena 3. Dumitru Gheorgiu a fost demis din Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că divulga date secrete din dosare mediului politic, îşi urmărea colegii şi îi înregistra pe ascuns.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite