Elena Udrea a primit girul magistraţilor de la Înalta Curte pentru a se apăra luni în Parlament
0
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis că Elena Udrea, aflată în arest la domiciliu, are permisiunea ca luni, între orele 15.00 şi 19.00, să părăsească locuinţa pentru a se prezenta în Parlament la momentul dezbaterii noilor cereri formulate de DNA care o vizează pe fostul ministru.
Deputatul Elena Udrea a venit în această dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru a afla dacă magistraţii îi vor permite să părăsească domiciliu pentru a fi prezentă luni în Parlament, când deputaţii vor dezbate noile cereri ale DNA care o vizează pe fostul ministru. ICCJ a decis că Elena Udrea poate merge luni în plenul Camerei Deputaţilor. Magistraţii au decis că deputatul poate părăsi locuinţa între orele 15.00 şi 19.00.
Elena Udrea vrea să participe la dezbaterea de luni din plenul Camerei Deputaţilor, care va preceda votul pentru cele două noi cereri ale DNA, de arestare şi de începere a urmăririi penale, pentru trei noi infracţiuni în dosarul „Gala Bute“. Elena Udrea a făcut o solicitare de părăsire a domiciliului, care va fi analizată astăzi de magistraţii de la Înalta Curte.
Elena Udrea a specificat, pe un site de socializare, că a cerut Curţii Supreme să îi permită ca luni să părăsească domiciliului şi să se ducă în Parlament să se adreseze plenului Camerei Deputaţilor, care va vota o nouă cerere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare a deputatei pentru trei acuzaţiid e luare de mită în dosarul „Gala Bute”.
„Nu am contestat măsura arestării la domiciliu. Avocaţii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la ICCj să îmi permită să merg luni la Parlament. Iar cererea se va judeca mâine, înteleg”, a scris Elena Udrea pe Facebook.
Aviz pozitiv pentru arestare
Deputaţii jurişti au avizat favorabil noile cereri ale DNA, de arestare preventivă şi de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute“, pentru trei noi infracţiuni de luare de mită. Fostul ministru al Dezvoltării a fost reprezentat în faţa Comisiei Juridice de către avocatul său, Marius Striblea, care le-a cerut parlamentarilor, în numele clientei sale, să încuvinţeze cererea de începere a urmăririi penale, dar să o respingă pe cea de arestare, exact cum s-a întâmplat şi în urmă cu o săptămână.
„Prin vocea mea, Elena Udrea a cerut încuvinţarea începerii urmăriri penale pentru că anchetele trebuie să se desfăşoare fără nicun fel de impedimente. La punctul doi, referitor la arestare, evident, ne-am opus. Deja au fost respinse două propuneri de arestare. Am spus că Elena Udrea a avut parte de şase zile de umilinţă. Cele şase zile de arest au fost inutile“, a fost punctul de vedere al Elenei Udrea, exprimat prin intermediul avocatului.
Pledoaria lui Marius Striblea, apărătorul Elenei Udrea, nu i-a convins pe deputaţii jurişti, care au avizat pozitiv cele două noi cereri ale procurorilor DNA. Pentru solicitarea de începere a urmăririi penale, votul a fost categoric: 23 de voturi „pentru“, două abţineri şi niciun vot împotrivă. În faţa cererii de arestare, deputaţii jurişti au mai pălit: s-au înregistrat 16 voturi „pentru“, patru „împotrivă“ şi trei „abţineri“.
Citeşte şi:
Elena Udrea arest la domiciliu. Deputaţii jurişti au avizat pozitiv noile cereri ale DNA, de arestare preventivă şi de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute“, pentru trei noi infracţiuni de luare de mită. Udrea, care a fost audiată în această dimineaţă de procurorii DNA, a anunţat că nu va veni în faţa deputaţilor jurişti, ci se va apăra direct în plen, înaintea votului final.
Elena Udrea va fi cercetată în arest la domiciliu, decizia magistraţilor Curţii Supreme fiind una definitivă. Judecătorii au luat, marţi, în discuţie contestaţia deputatului împotriva sentinţei prin care a fost arestată preventiv în dosarul „Microsoft” şi au decis ca acesta să fie eliberat din arest preventiv.