Directorul societăţii Moldova Tricotaje a dat sindicatul afară din fabrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul societăţii Moldova Tricotaje din Iaşi a sigilat uşa de la sediul sindicatului din întreprindere. Pentru a nu fi acuzat de abuz, directorul general Ladislau Buda le-a oferit

Directorul societăţii Moldova Tricotaje din Iaşi a sigilat uşa de la sediul sindicatului din întreprindere. Pentru a nu fi acuzat de abuz, directorul general Ladislau Buda le-a oferit sindicaliştilor un alt spaţiu, situat însă în celălalt capăt al oraşului. De asemenea, a interzis accesul în fabrică al liderului sindical Mihai Holban.
Angajaţii spun că Ladislau Buda a făcut acest gest pentru a-i determina să nu mai dea declaraţii în presă despre situaţia din întreprindere. O altă măsură impusă de Buda a fost cea de la departamentul Resurse Umane, care nu mai are voie să oprească, pe statele de plată, contribuţia către sindicat. "Este o mare batjocură. Oamenii ăştia nu au ruşine. Ne tratează ca pe nişte gunoaie. Ne-au dat un spaţiu insalubru în Păcurari, pentru a ne face un nou sediu al sindicatului. Acesta nu are nici uşi, nici geamuri", a afirmat Mihai Holban. Conflictul dintre angajaţi şi conducerea societăţii este, în fapt, mai vechi, până acum între cele două părţi fiind deschise două litigii în instanţă. Primul proces este pentru achitarea salariilor restante, iar al doilea, pentru acordarea primelor compensatorii în cazul disponibilizaţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite