De luni încep estimările pagubelor produse de inundaţii. Aproximativ 1.000 de angajaţi MAI au intervenit pentru înlăturarea efectelor ploilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inundatii dn 76

Aproximativ 1.000 de angajaţi MAI au intervenit în cazul comunităţilor afectate de inundaţii, în ultimele 24 de ore.Situaţia se normalizează, dar rămân în atenţie râuri din 13 judeţe care sunt sub Cod Galben până luni, la ora 12.00, şi alte trei bazine hidrografice, aflate sub avertizare de inundaţii până duminică spre luni, ora 3.00. Totodată, de luni, se vor întruni comisiile judeţene mixte de evaluare estimativă a pagubelor.

Începând de luni, se vor constitui comisiile judeţene mixte de evaluare estimativă a pagubelor produse de inundaii, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor de Interne

Potrivit documentului, la acest moment, atenţionările meteorologice sunt ridicate şi nu se mai înregistrează situaţii de risc pentru populaţie. Cu toate acestea, potrivit documentului,  rămân în atenţie râuri din 13 judeţe pentru care este în vigoare până mâine, la ora 12.00, o atenţionare de Cod Galben de inundaţii,  iar în cazul bazinelor hidrografice din patru judeţe sunt emise avertizări de Cod Galben de inundaţii valabile până în noaptea aceasta la ora 3.00.

În ultimele 24 de ore, aproximativ 1.000 de angajaţi MAI au desfăşurat misiuni de sprijin al comunităţilor şi a populaţiei în 103 localităţi din 13 judeţe din ţară.

La acest moment se desfăşoară activităţi de monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă în localităţi din 3 judeţe (Alba, Bacău şi Hunedoara), fără a fi înregistrate situaţii de natură a pune în pericol viaţa, integritatea şi bunurile materiale ale cetăţenilor.

 Vineri, 89 de localităţi din şapte judeţe au fost afectate de inundaţii, în cinci dintre acestea fiind situaţii deosebite.  Două persoane au murit, una din judeţul Bacău şi una din judeţul Vrancea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite