Cum au făcut faţă autorităţile la primele ninsori din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele ninsori nu au creat autorităţilor probleme deosebite FOTO Mediafax
Primele ninsori nu au creat autorităţilor probleme deosebite FOTO Mediafax

În urma primelor ninsori înregistrate în cele 10 judeţe aflate sub incidenţa atenţionării meteorologice, echipajele de salvatori nu au fost solicitate să intervină la evenimente deosebite sau situaţii care să pună în pericol viaţa semenilor sau bunurile acestora.

 În continuare, peste 1.600 de pompieri cu 350 mijloace tehnice sunt la datorie în judeţele vizate de căderile de zăpadă din ultimele 24 de ore.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) precizează că a dispus unităţilor din judeţele vizate de atenţionări activarea, la nevoie, a grupelor operative şi asigurarea rezervei de personal pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate.

De asemenea, la nevoie, ”echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă vor fi dislocate imediat în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative”.

IGSU sfătuieşte populaţia să nu plece la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Cei care totuşi ies din casă sunt sfătuiţi  să se informeze dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate.

Ce recomandă Poliţia Rutieră şoferilor

Şi Poliţia Rutieră are recomandări pentru cei care pleacă la drum. Şoferii sunt sfătuiţi să-şi asigure o vizibilitate bună în habitaclul maşinii, să menţină în perfectă stare de funcţionare sistemul de climatizare şi ştergatoarele de parbriz, să utilizeze anvelope de iarnă, să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule şi să nu bruscheze comenzile maşinii.

De asemenea, şoferii nu trebuie să blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special, calea de rulare a tramvaielor, să nu depăşească autovehiculele oprite, în coloană, la semafor şi să nu patrundă în intersecţie, dacă, din cauza aglomeraţiei nu o pot traversa.

Poliţiştii avertizează că atunci când partea carosabilă este acoperită cu zapadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

În ceea ce priveşte pietoni, Poliţia Rutieră le recomandă să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Orice problemă din trafic poate fi sesizată la numărul de telefon 021/9544.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite