Ar trebui interzis prin lege masacrul mistreţilor de la Balc?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masacrul mistreţilor de la Balc
Masacrul mistreţilor de la Balc

“Vânătoarea” de la Balc ar trebui să fie interzisă prin lege. Sper ca Remus Cernea, colegul meu din Mişcarea Verzilor, să elaboreze cât mai repede un proiect de lege în acest sens.

Masacrul de la Balc se repetă an de an. Din ce în ce mai mulţi români se declară îngroziţi de cruzimea acestui spectacol şi ar vrea ca acesta să fie interzis prin lege. Şi totuşi până acum nu s-a făcut nimic concret pentru a pune capăt acestei aşa-zise „vânători” care a devenit o tradiţie regretabilă.

Din păcate legislaţia românească din acest domeniu este una învechita. Cu siguranţă nu e singurul domeniu unde legislaţia din România lasă de dorit. Dar asta nu e scuză. E timpul pentru a schimba legislaţia şi a o pune în acord cu principiile civilizaţiei europene. Prea mult timp România a rămas în „Estul sălbatic” unde fiecare crede că poate face ce vrea.

Simplul fapt că o persoană deţine o proprietate nu îi dă dreptul acestei persoane să desfăşoare orice fel de activităţi pe acea proprietate. Pentru cei mai mulţi oameni acesta e un lucru clar. Totuşi am văzut multe comentarii care spuneau ceva de genul: „e proprietatea lui Ţiriac, el creşte mistreţii, e dreptul lui să facă ce vrea”. Dacă am lua ca valide astfel de argumente, atunci în interiorul apartamentului său, orice persoană ar putea să comită în voie violenţe împotriva copiilor săi, că doar e apartamentul său, şi copiii au fost crescuţi de către el.

Colegul meu, Remus Cernea, a promis ca va iniţia în perioada imediat următoare un proiect de lege care să împiedice actele de cruzime împotriva animalelor şi sper că iniţiativa lui va fi susţinută de cât mai mulţi dintre românii care iubesc animalele şi care nu vor să mai permită acţiuni îngrozitoare precum masacrul animalelor, nici măcar pe proprietăţile private ale unor oameni cu calităţi morale îndoielnice.

Care e părerea ta despre acest subiect? Am pus această întrebare pe Facebook şi vă invit pe toţi să răspundeţi: Ar trebui interzis prin lege masacrul mistreţilor de la Balc?


Marile personalităţi ale lumii care au participat la vânătoarea de la Balc

FOTO Prinţul Dimitrie Sturdza vânează la Balc. Protest organizat de Vier Pfoten la a noua vânătoare a lui Ion Ţiriac

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite