Acţiune româno-bulgară în staţiunile turistice Albena şi Nisipurile de Aur în perioada 30 aprilie-6 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 30 aprilie-6 mai, trei poliţişti români au desfăşurat activităţi comune de ordine şi siguranţă publică, alături de poliţiştii bulgari, în staţiunile turistice Albena şi Nisipurile de Aur. Astfel, peste 600 de români aflaţi în concediu în staţiunile bulgăreşti, au putut apela direct la sprijinul poliţiştilor români pentru rezolvarea unor probleme.


„Iniţiativa s-a bucurat de apreciere, atât din partea autorităţilor bulgare, cât şi a turiştilor români, plăcut surprinşi să constate că, deşi se află pe teritoriul altui stat, se pot adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme“, potrivit Poliţiei Române.

Pe perioada minivacanţei de 1 Mai şi Sărbătorilor de Paşte, poliţiştii din cele două ţări au acţionat în patrule comune, în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii români au consiliat 607 cetăţeni români în ceea ce priveşte parcarea regulamentară a autoturismelor, identificarea hotelurilor şi locurilor de cazare, precum şi efectuarea tranzacţiilor de schimb valutar la unităţile bancare.

De asemenea, poliţiştii români au participat la 25 de intervenţii la evenimente alături de poliţiştii bulgari şi la soluţionarea a 5 evenimente rutiere (tamponări) în care au fost implicaţi cetăţenii români.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite