UPDATE Adrian Rotilă, vărul deputatului Mircea Roşca, cercetat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Rotilă, vărul deputatului PNL Mircea Roşca, a fost pus sub control judiciar de magistraţii Curţii Supreme, chiar dacă procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă a acestuia. Acesta este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, a transmis abia miercuri dimineaţă ministrului Justiţiei cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Roşca, înaintată marţi de DNA.

UPDATE 11.05 Procurorul general al României a transmis ministrului Justiţiei, miercuri dimineaţă, referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Mircea Roşca care este suspectat de trafic de influenţă. 

În perioada în care va fi sub control judiciar, Adrian Rotilă trebuie să se prezinte în faţa procurorilor sau a instanţei ori de câte ori este chemat, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa, să meargă la Poliţia Comarnic în zilele din programul de supraveghere, să nu părăsească ţara, să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, cu deputatul Mircea Roşca şi cu martorii din dosar.

Decizia Înaltei Curţi nu este defintiivă şi poate fi atacată.

În acest caz, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis marţi cercetarea sub control judiciar şi a preşedintelui PNL Azuga, Stelian Popescu, şi a Cameliei Dumbravă, secretar al Primăriei Azuga. Cei doi sunt acuzaţi de dare şi luare de mită. 

Mai mult, Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a transmis procurorului general al României, Tiberiu Niţu, cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Mircea Roşca, acuzat de trafic de influenţă.

În anul 2011, când era vicepreşedinte al PNL Prahova, Mircea Roşca ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic, oraşul său de domiciliu, suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui PNL Azuga, Gabriel Stelian Popescu, care este şi consilier local, şi asupra altor membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a-i înlesni acestuia obţinerea unor terenuri la Azuga.

Mircea Roşca ar fi primit efectiv 5.000 euro din aceşti bani, prin intermediul lui Gabriel Stelian Popescu, iar 11.000 euro ar fi fost folosiţi pentru PNL Prahova, potrivit actelor aflate la dosar.

De asemenea, tot prin intermediul lui Gabriel Popescu, suma de 4.000 de euro i-ar fi fost dată secretarului Primăriei Azuga, Diana Dumbravă, care era şi preşedinte al comisiilor de licitaţie publică deschisă cu strigare organizate la Primăria Azuga pentru vânzarea a două suprafeţe de teren. Banii ar fi fost daţi pentru ca firma din Comarnic să fie declarată câştigătoare a licitaţiei.

Totodată, procurorii DNA fac verificări în privinţa modului în care au fost încheiate mai multe contracte între Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi firma unui văr al deputatului PNL Mircea Roşca.

Primarul staţiunii Azuga, Constantin Samson, a declarat, marţi, că în urmă cu câteva săptămâni procurorii DNA au cerut de la Primăria Azuga mai multe documente privind vânzarea unui teren intravilan cu o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, situat la intrarea în Azuga dinspre Ploieşti, teren vândut în urmă cu aproximativ trei ani unui om afaceri care ar fi reclamat că a dat mită pentru încheierea tranzacţiei.

„Ştiu că este vorba despre vânzarea unui teren care era al Primăriei şi a hotărât Consiliul Local să-l vândă. Tranzacţia s-a făcut pe vremea când nu eram eu primar, ori la sfârşitul anului 2011, ori la începutul anului 2012. Gabi Popescu a mai fost audiat o dată la DNA şi apoi au venit procurorii la noi şi a cerut nişte documente”, a declarat primarul staţiunii Azuga, Constantin Samson, citat de Mediafax.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Deputatul PNL Mircea Roşca, acuzat de corupţie. DNA cere arestarea parlamentarului

Preşedintele PNL Prahova, deputatul Mircea Roşca, a fost citat să se prezinte, marţi, la DNA Ploieşti, pentru audieri într-un dosar de corupţie. În acelaşi dosar mai este vizat şi liderul PNL Azuga. DNA cere arestarea preventivă a parlamentarului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite