90 de firme şi persoane, între care şi fostul şef CNAS, Marian Burcea, trimise în judecată în dosarul decontărilor fictive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată 90 de firme şi persoane, printre care şi pe fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, în dosarul decontărilor fictive de servicii de îngrijire la domiciliu.

Concret, 59 de persoane, dintre care unele care au făcut parte din conducerea CNAS şi a Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), au fost trimise vineri în judecată de DNA, alături de 31 de firme de îngrijiri medicale. 

Astfel, a fost trimis sub arest preventiv un inculpat, altul sub arest la domiciliu, 30 de inculpaţi sub control judiciar, iar 27 sunt cercetaţi în stare de libertate.

Alături de cele 59 de persoane, au fost trimise în judecată şi 31 de societăţi comerciale de îngrijiri medicale, majoritatea cu sediul în Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, arată DNA într-un comunicat de presă.

Dosarul are legătură cu desfăşurarea de activităţi ilicite prin care sume de bani în valoare de peste 20 milioane lei (4,5 milioane euro) din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite