VIDEO Au protestat pe Podul Basarab pentru a participa la şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bannerul a fost afişat pe podul de la Grozăveşti. FOTO captură youtube
Bannerul a fost afişat pe podul de la Grozăveşti. FOTO captură youtube

Protest inedit faţă de decizia luată de Sorin Oprescu de a muta cetăţenii şi reprezentaţii ONG-urilor într-o altă sală atunci când la primărie au loc şedinţele Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Pe Podul Basarab, mai mulţi reprezentaţi de la CeRe (centrul de resurse pentru participare publică) au afişat un banner cu mesajul „ Bucureşti trezeşte! Oprescu se joacă cu banii tăi!”, în semn de protest pentru decizia luată de primarul general în luna iulie de a nu mai permite accesul cetăţenilor în sala de şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Astfel, cetăţenii şi reprezentaţii ONG-urilor care vor să participe la şedinţele de consiliu sunt invitaţi într-o altă sală special amenajată, de unde cetăţenii pot discuta cu primarul sau consilierii doar prin intermediul unei camere web.

În videoclipul postat pe internet, reprezentaţii ong-ului susţin că au apelat la această cale pentru a atrage atenţia bucureştenilor asupra deciziilor luate în spatele uşilor închise din cadrul şedinţelor de consiliu.„Am ales această cale de a le spune bucureştenilor pentru că toate celelalte căi pe care le-am încercat au eşuat. Nu ne vom opri până când nu vom intra în primărie”, explică în videoclipul postat pe internet, Florina Presadă, coordanor proiecte în cadrul CeRe.

Contactată de jurnaliştii Adevărul, Florina Presadă a explicat că în momentul de faţă strânge semnături pentru o petiţie care să ofere accesul cetăţenilor în sala de consiliu. „Am fost invitaţi la o discuţie alături de consilierii generali, dar ei ridică argumente tehnice. Mereu ne spun că nu e destul loc şi că nu au unde să bage atâţia oameni. Legea administraţiei publice spune clar ca cetăţenii să participe la şedinţele publice alături de cei care te reprezintă”, a explicat Florina Presadă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite