Părinţii îşi pot lăsa copiii la un centru, în situaţii de urgenţă. Este prima instituţie din ţară de acest fel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sâmbătă că municipalitatea a dat în funcţiune primul centru din ţară în care părinţii îşi pot lăsa copii în situaţii de urgenţă. Micuţii pot fi găzduiţi pentru maximum şase ore, iar centrul are şi un „spital“ al jucăriilor.

Potrivit Mediafax, centrul inaugurat sâmbătă face parte din creşa Curcubeul Magic, inaugurată cu ocazia Zilei Copilului, în prezenţa primarului Sorin Oprescu. În interiorul creşei sunt amenajate săli unde pot fi aduse jucării stricate sau în stare bună, cele uzate fiind reparate şi donate copiilor cu dizabilităţi.

Pentru ca unitatea să îi inspire pe micuţi, jucăriile stricate sunt transportate la spitalul destinat lor, acolo unde „medici iscusiţi“ se ocupă de fiecare pacient, aplicându-i tratamentul potrivit şi vindecându-l. Din fiecare jucărie stricată rămâne o mostră în sala intitulată „Muzeul jucăriilor-Mansarda cu poveşti“.

Copii şi părinţii pot vedea la  „muzeu“ , într-o vitrină numită „Aşa nu“, jucării ce nu ar trebui cumpărate niciodată, dar şi o vitrină în care sunt expuse jucării educative. Jucăriile din expoziţie sunt păstrate pe categorii de vârste, de la bebeluşi până la câţiva ani.

image

Spitalul muzeului va fi pus la dispoziţia părinţilor, gratuit, pentru serbarea zilelor de naştere a copiilor, în fiecare weekend. În cea de-a treia sâmbătă a fiecărei luni, copii cu vârsta cuprinsă între cinci şi şapte ani vor putea petrece noaptea în „muzeul jucăriilor“, supravegheaţi de pedagogi.

„Avem în total 700 de locuri în aceste creşe. Creşele au fost deschise în cadrul programului european «Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine». În toamnă vom mai deschide una, la Apărătorii Patriei, şi tot acolo vom face un mall social. Nu ne vom opri aici cu creşele, ci vom continua, şi nu pentru că am ceva cu cifra 13, ci pentru că avem nevoie de creşe“ , a declarat Sorin Oprescu.

Pe aceeaşi temă:

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite