FOTO Bucureştiul a fost luat cu asalt de copiii înarmaţi cu vată de zahăr şi jucării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De „Ziua Internaţională a Copilului“, străzile Capitalei au fost luate cu asalt de prichindeii însoţiţi de părinţi, înarmaţi cu baloane, vată de zahăr şi jucării. Timp de câteva ore, parcurile oraşului s-au transformat în locurile preferate de cele mai cunoscute personaje din desene animate sau din filme.

Aleile Parcului Cişmigiu din Capitală au fost invadate de micuţi şi de părinţii acestora, care s-au adunat într-un număr impresionant pentru a lua parte la activităţile organizate de Primăria Municipiului Bucureşti.

Face painting, transformarea copiilor în personaje de basm

Pictatul pe faţă a fost una dintre activităţile preferate de copiii care au stat la cozi imense pentru a fi transformaţi, cu ajutorul culorilor, în eroii desenelor animate. Fetiţele au fost pictate pe faţă precum zânele, artiştii le-au aplicat ştrasuri pe sprâncene, sclipici şi fluturaşi desenaţi în culori deschise, toate pentru a reproduce cât mai fidel imaginea de basm din desenele animate.

La polul opus, băieţeii au fost desenaţi pe faţă precum puternicii supereroi din desenele animate, Spider Man fiind personajul „de pe feţele tuturor“. „Alba ca Zăpada“ a fost gazda unei nave ancorate pe iarba din Parcul Cişmigiu, navigând alături de prichindei printr-o lume învăluită în magie, cu ajutorul unei corăbii din lemn.

Întreaga atmosferă a fost animată de dansatorii mai multor şcoli bucureştene, care şi-au prezentat numerele artistice în faţa micuţilor prezenţi pe aleile parcului din Capitală.

Din Cişmigiu nu au lipsit nici mesele încărcate cu acuarele şi pensule, unde micuţii şi-au putut exersa talentul de pictori, decorând statuete în diferite forme şi mărimi. Vedetele de pe mesele atelierelor improvizate au fost iepuraşi, broscuţe şi floricele care „au prins viaţă“ cu ajutorul talentului celor mici.

Hidrobicicletele din parc au fost luate cu asalt de vizitatorii care doreau să se plimbe pe lacul Cişmigiu, înarmaţi cu vată de zahăr, baloane colorate puternic şi dulciuri. Nici părinţii prezenţi la eveniment nu s-au plictisit, pentru că au avut la dispoziţie mai multe standuri cu alimente, haine şi decoraţiuni.

În Parcul Herăstrău, probe gratuite cu echipamentul Jandarmeriei

Atmosfera parcului bucureştean a fost colorată cu ajutorul spectacolelor de muzică şi dans, oferite chiar de copii. Fetiţele din trupele de dans s-au echipat în costume roz şi mov, urcând pe scena amenajată de Primărie.

Printre standurile cu dulciuri şi cele la care erau artişti gată să-i picteze pe copii, unul dintre cele mai căutate corturi a fost cel al Jandarmeriei. Aici copii puteau face o probă cu scutul, casca sau vesta jandarmilor bucureşteni. Micuţii au format un şir lung de câţiva metri pentru a putea intra preţ de câteva clipe în rolul angajaţilor de la Jandarmerie.

Cei mai mari au ales să facă o plimbare prin parc, pe bicicletă sau pe role, ori să se joace cu mingea pe gazon. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite