Ministerul de Externe rus nu vrea o staţie de metrou "Bucureşti" în Sankt Petersburg. "România este un stat neprietenos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu extinderea reţelei de metrou din oraşul rus Sankt Petersburg, autorităţile locale intenţionau să denumească una dintre staţii cu numele Capitalei noastre “ Bucureşti”, însă Ministerul rus de Externe şi-a manifestat dezacordul  faţă de această măsură, motivând că “România nu poate fi considerată un stat prietenos”.

Site-ul vesti.md notează în ediţia online că intenţia edililor din oraşul Sankt Petersburg de a denumi una din staţiile noi ale reţelei de metrou din oraş cu numele “Bucureşti” nu este agreeată de mai marii din ministerul de externe de la Moscova. 

Într-o scrisoare trimisă  către primăria din Sankt Petersburg, ministerul de Externe rus precizează că “România este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relațiile cu Bucureștiul stagnează”. Un alt aspect care pare să fi cântărit greu în această decizie este faptul că “România sprijină NATO, iar acești factori, sunt suficienți pentru a-i da stației o altă denumire”, se arată în scrisoarea diplomaţilor moscoviţi către edilii oraşului Sankt Petersburg.

Decizia finală privitoare la denumirea acelei stații de metrou va fi luată de autoritățile locale, care sunt puse pentru prima oară în această postură.

Stația de metrou "București" urmează a fi deschisă în satul Kupcino, ce se află în suburbia Sankt Petersburgului, în decembrie 2012.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite