Conducerea Direcţiei de Achiziţii a PMB a fost demisă, după ce a ratat achiziţia de autobuze noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să demită conducerea Direcţiei de Achiziţii din cadrul PMB, pentru modul în care a gestionat achiziţia de autobuze noi pentru bucureşteni. Ea a acceptat, de asemenea, şi demisia preşedintelui Consiliului de Administraţie al RATB.

„Am decis demiterea conducerii Direcţiei de Achiziţii din cadrul PMB întrucât sunt profund nemulţumită de modul în care se desfăşoară activitatea acesteia şi, în special, de modul în care a gestionat licitaţia pentru achiziţia de autobuze. Ne aşteaptă licitaţii complexe, pentru proiecte esenţiale de dezvoltare a Capitalei şi nu putem accepta tergiversarea unor proceduri şi termene din cauza unor funcţionari care nu îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetenţă, fie din interese nelegitime”, a declarat Firea.

Săptămâna trecută, licitaţia prin care Primăria Capitalei dorea să cumpere 400 de autobuze noi a fost anulată din greşeală, din cauză că reprezentanţii SEAP au omis să prelungească termenul de depunere a ofertelor până pe 16 august, după vacanţa bugetarilor, anunţă PMB. Procesul va fi aşadar reluat.

„Am analizat şi modul în care conducerea RATB şi consiliul de administraţiei al Regiei au asigurat suportul tehnic pentru această licitaţie. În concluzie, în această dimineaţă, am acceptat demisia preşedintelui Consiliului de Administraţie al RATB”, a mai spus Primarul General.

Declaraţia Gabrielei Firea vine în contextul în care în această dimineaţă un tramvai a luat foc, pe Bvd. Timişoara, iar mai multe persoane au fost rănite. În urma acestui eveniment, a fost constituită o comisie de anchetă.

„Cu toate acestea, indiferent de concluziile pe care le vom trage, un lucru este sigur: trebuie să înnoim de urgenţă parcul auto RATB, un parc învechit în care nu s-au mai făcut investiţii majore de foarte mulţi ani.  De aceea, reiterez faptul că procedura de achiziţie lansată de Municipalitate pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, dotate la standarde europene, reprezintă o prioritate zero pentru actuala administraţie. În paralel cu derularea acestei licitaţii, am finalizat caietele de sarcini pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze noi, iar RATB se pregăteşte pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice”, a precizat Firea.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite