Cartierul Rahova urmează să fie modernizat. Piaţa de Flori va deveni pietonală, iar clădirile vor fi renovate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa de Flori din cartierul Rahova va deveni o atracţie pentru turişti, potrivit planurilor municipalităţii FOTO Adevărul
Piaţa de Flori din cartierul Rahova va deveni o atracţie pentru turişti, potrivit planurilor municipalităţii FOTO Adevărul

Municipalitatea are de gând să modernizeze Cartierul Rahova din Capitală, curăţând zona şi amenajând mai multe locuri de parcare. În acest moment, arhitecţii din cadrul Primăriei Capitalei spun că este vorba despre un proiect pentru care se face studiu de fezabilitate.

Primăria Capitalei îşi doreşte să transforme zona Uranus - Rahova - Piaţa de Flori într-un centru de atracţie pentru bucureştenii şi turiştii care vizitează oraşul. Arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, a spus că în acest momentul se face studiul de fezabilibitate, iar proiectul ar putea începe în următorii ani.

Potrivit proiectului, zona va fi curăţată, iar clădirile vor fi repuse în valoare. Totodată, una dintre cele mai importante schimbări va fi realizată la Piaţa de Flori, care va fi transformată într-o zonă pietonală, fiind construită şi o parcare subterană de 360 de locuri.

Proiectul de reabilitare a cartierului Rahova face parte dintr-un plan de modernizare a Capitalei, în valoare de peste 200 de milioane de euro, proiect despre care, spune Pătraşcu, îşi aşteaptă finanţarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite