Artera Berzei-Buzeşti, gata până la sfârşitul anului. Oprescu: „Nu am bani pentru relocarea Halei Matache“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că lucrările de pe artera Buzeşti-Berzei vor fi încheiate până la sfârşitul anului, atunci când va fi dată în folosinţă. În ceea ce priveşte lucrările de relocare a Halei Matache, edilul a precizat că vor începe după ce va fi găsit „un privat“.

După ce ONG-urile au contestat în nenumărate rânduri lucrările arterei Buzeşti-Berzei, Sorin Oprescu a declarat că termenul pentru finalizarea construcţiei drumului se apropie de final, odată cu încheierea anului.

„Lumina funcţionează, stopurile au început să se aşeze. Până la sfârşitul anului chiar terminăm“, a precizat Sorin Oprescu.

În ceea ce priveşte lucrările principalele, acestea constau în modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului şi a trotuarelor. De asemenea, o parte esenţială din proiect reprezintă schimbarea, protejarea şi modernizarea reţelei de canalizare şi a reţelelor de alimentare cu apă, dar şi realizarea iluminatului public.

Proiectul are trei etape, iar prima vizează tronsonul dintre Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan, în timp ce a doua, zona cuprinsă între Vasile Pârvan şi Piaţa George Coşbuc. Cea de-a treia etapă cuprinde tronsonul Piaţa George Coşbuc-Gara Progresul.

Hala Matache, 50 de metri în spate

Tot vineri, Sorin Oprescu a declarat că lucrările de relocare a Halei Matache vor începe în momentul în care va găsi o persoană care să poată susţine financiar procedura, pentru că în acest moment municipalitatea nu are un buget disponibil pentru acest lucru. „Acum nu am bani“, a spus edilul-şef, făcând referire la relocarea halei.

În luna martie, municipalitatea a demolat a Halei Matache, care erau necesare pentru a face loc arterei rutiere Buzeşti-Berzei. Monumentul urmează să fie reconstruit cu ajutorul mai multor elementele arhitecturale cu valoare de patrimoniu, pe un amplasament din apropiere, la 50 de metri în spate, după cum a spus primarul.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Şantiere eterne care sufocă Bucureştiul. Când vor fi date în folosinţă trei din cele mai importante lucrări de infrastructură din Capitală

VIDEO Cruciada demolărilor din Capitală. ONG-urile cer reconstruirea Halei Matache chiar şi în mijlocul şoselei

Magistrala Buzeşti-Berzei-Uranus, declarată ilegală printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. Ce consecinţe are această hotărâre

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite