Usatîi: Nu exclud că până la sfârşitul acestui an, Plahotniuc va deveni prim-ministrul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj
FOTO colaj

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat duminică, 11 decembrie, în cadrul unui Live pe Facebook, că prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, va încerca să devină prim-ministrul Moldovei până pe data de 23 decembrie. Acesta fiind termenul limită până când actualul preşedinte, Nicolae Timofti, mai poate fi în funcţie şi care ar urma să-l numească pe Plahotniuc în calitate de premier.

Usatîi afirmă că anumite surse care îi inspiră încredere i-ar fi spus că după reforma Guvernului, liberalii nu se vor mai regăsi în ministere. 

„De asemenea mi-au spus încă un moment important, că Filip a plecat din cabinetul său de premier, el se află acum în altul, iar designer-ul lui Plahotniuc se ocupă de reparaţia capitală a cabinetului prim-ministrului. Acest designer repară oficiul în stilul celui pe care îl are Plahotniuc la GBC. Avem motive să presupunem că Plahotniuc are de gând să se mute în acest oficiu, fiindcă eu nu cred că designer-ul personal al lui Plahotniuc face în mare grabă un oficiu pentru Pavel Filip”, a subliniat politicianul.

În opinia sa, Plahotniuc va încerca încă o dată să devină premier, deoarece este un om „foarte ambiţios şi bolnav”, iar democratul s-ar răzbuna pe Usatîi şi pe Andrei Năstase, pe motiv că aceştia nu i-au permis să devină premier la începutul acestui an. 

„Eu am făcut nişte calcule aproximative. Dacă în această săptămâna Curtea Constituţională îi validează mandatul lui Dodon, inaugurarea va avea loc pe 23 decembrie, pe 24 decembrie are loc Congresul PDM. Plahotniuc poate deveni premier chiar şi până la 23 decembrie, deoarece îl are pe Timofti, care de această dată cu mare bucurie îl va ajuta. Asta ar fi cea mai mare nesimţire politică, fiindcă să încerci a doua oara într-un singur an să devii premier este destul de dur. Eu sper foarte mult că vor ieşi oamenii în stradă. Aşa cum nu i-au permis lui Plahotniuc prima dată să devină prim-ministru, aşa să nu îi dea voie nici a doua oară”, a declarat Renato Usatîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite