Un deputat solicită ministrului de Interne să-l atragă la răspundere penală pe  Veaceslav Platon „pentru huliganism ori samavolnicie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care controversatul om de afaceri Veaceslav Platon intră abuziv în clădirea Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare
Momentul în care controversatul om de afaceri Veaceslav Platon intră abuziv în clădirea Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare

Deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a adresat o sesizare ministrului de Interne, Pavel Voicu, prin care solicită atragerea la răspundere penală a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon „pentru huliganism ori samavolnicie”.

Deputatul motivează solicitarea prin „încălcarea grosolană a ordinii publice de către Platon, la 2 decembrie 2020, în cadrul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, atunci când Platon şi-a făcut apariţia în sala de şedinţe a instituţiei statului însoţit de pază şi a încălcat grosolan ordinea publică prin comportament cinic şi deosebit de impertinent”. 

De asemenea, Dinu Plîngău a solicitat verificarea acţiunilor angajaţilor de stat care asigură protecţia cetăţeanului Veaceslav Platon prin susţinerea acţiunilor ilegale ale persoanei protejate.

„O atare situaţie contravine normelor legale şi morale, care reglementează procedura de accedere în instituţiile publice ale Statului cu prejudicierea imaginii Statului Republica Moldova la nivel naţional şi internaţional. Totodată, potrivit surselor citate, cet. Veaceslav Platon este păzit de angajaţii unei subdiviziuni ai MAI, care asigură protecţia martorilor figuranţi în dosare. Acest gen de pază se oferă prin două metode: decizia instanţei de judecată care este în drept să decidă dacă acordă pază unui martor sau altuia sau la solicitarea acuzatorilor de stat” – se spune în sesizare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite