Statele Unite îndeamnă Chişinăul să asigure alegeri libere şi corecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pixels.com
FOTO pixels.com

Statele Unite ale Americii îndeamnă autorităţile Republicii Moldova să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber, corect şi transparent, care respectă voinţa alegătorilor moldoveni.

„Încurajăm Guvernul să pună în aplicare recomandările prealabile ale Biroului pentru Instituţiile Democratice şi Drepturile Omului a OSCE. Autorităţile locale şi naţionale trebuie să asigure candidaţilor condiţii pentru a se înregistra şi pentru a participa în alegeri şi pentru a-şi desfăşura campania electorală fără frica de a fi hărţuiţi”, se arată într-un comunicat de presă emis de Departamentul de Stat al SUA. 

În document se spune că mass-media trebuie să ofere acces egal tuturor candidaţilor şi să-i abordeze într-o manieră echitabilă, echilibrată şi imparţială, în conformitate cu legislaţia mass-media din Moldova. 

„În cele din urmă, credem că obiectivul tuturor partidelor şi al candidaţilor este acelaşi, şi anume să asigure un viitor prosper şi democratic pentru Moldova şi cetăţenii săi. Statele Unite vor continua să ajute poporul moldovean să atingă acest obiectiv”, se arată în comunicat.

Alegerile parlamentare din R.Moldova se vor desfăşura pe 24 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite