Socialiştii o susţin pe Irina Vlah la funcţia de başcan al Găgăuziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din stânga: Irina Vlah, liderul PSRM Igor Dodon, Zinaida Greaceanâi FOTO: facebook.com
Din stânga: Irina Vlah, liderul PSRM Igor Dodon, Zinaida Greaceanâi FOTO: facebook.com

Partidul Socialiştilor a decis la şedinţa Comitetului executiv al formaţiunii să o susţină la alegerile pentru başcanul Găgăuziei pe Irina Vlah, candidat independent. Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat, la o conferinţă de presă, că un candidat independent îi va reprezenta pe toţi locuitorii Găgăuziei, transmite IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, PSRM a avut discuţii cu toţi candidaţii la funcţia de başcan şi a înţeles că viziunile Irinei Vlah corespund opţiunilor socialiştilor, din aceste considerente s-a decis susţinerea acesteia.

Irina Vlah, prezentă la conferinţa de presă, a spus că discuţia avută la comitetul executiv al PSRM a fost constructivă şi le mulţumeşte socialiştilor pentru susţinere. Candidata a adăugat că, din punctul său de vedere, viitorul başcan al Găgăuziei trebuie să fie o persoană independentă, care nu va depinde de un partid sau altul.

Zinaida Greceanîi, preşedintele fracţiunii PSRM în Parlament, a adăugat că a lucrat mai mulţi ani la rând cot la cot cu Irina Vlah şi este convinsă că aceasta va putea crea în jurul său o echipă care să muncească în folosul UTA Găgăuzia în componenţa Republicii Moldova. Alegerile pentru başcanul Găgăuziei au fost stabilite pentru data e 22 martie. Până acum s-au înregistrat 9 candidaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite