Sergiu Mocanu insistă: Vlad Plahotniuc în continuare vrea să ajungă premier, iar Igor Dodon va fi pedepsit pentru că a tărăgănat acest proces VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Antimafie (PMPA), Sergiu Mocanu, în continuare insistă pe ideea că Vlad Plahotniuc îşi doreşte să ajungă în cel mai scurt timp în funcţia de prim-ministru, asta deşi democraţii au negat ferm această informaţie. În opinia fostului deputat, liderul PDM va profita „de lipsa de interes public pentru evenimente politice în perioada Sărbătorilor de Iarnă” pentru a deveni premier.

Potrivit lui Sergiu Mocanu, singurul lucru care s-a schimbat în această perioadă este că s-a modificat agenda lui Vlad Plahotniuc „şi a fost zădărnicit planul lui fulger” de a deveni prim-ministru, însă preşedintele PDM nu ar fi renunţat la idee.

Conform scenariului descris de către Mocanu, după care ar acţiona Vlad Plahotniuc, Guvernul trebuia să trimită pentru a doua oară solicitarea către preşedintele Igor Dodon de a semna decretul de numire în funcţie a noilor miniştri, iar şeful statului ar fi trebuit şi de această dată să refuze să semneze decretul, însă Dodon a plecat la Moscova fără a semna decretul, precum i-ar fi promis lui Plahotniuc (De altfel, Dodon a promis anterior că nu va semna decretul nici a doua oară, deşi e obligat de Constituţie).

„Dodon a plecat la Moscova fără să respingă această iniţiativă, s-a zădărnicit într-un fel agenda pe care au convenit-o ei împreună, pentru că Dodon pentru prima dată a ieşit din cuvântul lui Plahotniuc şi i-a încurcat un pic agenda, nu şi planurile”, a declarat Sergiu Mocanu într-o postare video pe Facebook.

Politicianul a menţionat că „suntem în faţa unei mari schimbări de paradigmă politică”, iar „Dodon a ajuns acolo unde trebuia să ajungă”. 

„Dodon la ora actuală se zbate între Plahotniuc şi Putin. Părerea mea este că el până la urmă va alege să îndeplinească agenda lui Plahotniuc, dar nu fără să fie pedepsit de Plahotniuc pentru această tărăgănare pe care a făcut-o”, a precizat Mocanu. 

Amintim că Sergiu Mocanu a afirmat iniţial luni, 18 decembrie, că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, va deveni în scurt timp prim-ministrul Republicii Moldova, după ce actualul premier, Pavel Filip, ar urma să-şi dea demisia până joi, 21 decembrie.

De asemenea, reamintim că joi, 7 decembrie, preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunţat că Vlad Plahotniuc a plecat în SUA pentru a cere sprijinul americanilor în ceea ce priveşte intenţia democratului de a ocupa funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Renato Usatîi a afirmat că Vlad Plahotniuc a interzis deputaţilor să părăsească ţara până la 25 decembrie, perioadă în care ar urma ca democratul să fie votat în funcţia de premier.

Şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, a infirmat că Vlad Plahotniuc ar urma să devină în curând noul prim-ministru al Republicii Moldova. Potrivit speakerului, aceste informaţii nu sunt altceva decât zvonuri şi teorii conspirative.

De precizat că Vlad Plahotniuc a anunţat marţi, 19 decembrie, despre iniţierea remanierilor în Guvernul de la Chişinău. Democratul a precizat că se doreşte formarea unei echipe de tehnocraţi în Executiv. 

Potrivit preşedintelui PDM, şapte nume noi se vor regăsi în Cabinetul de Miniştri, printre cele mai sonore fiind ex-premierul Iurie Leancă, fostul prim-ministru Chiril Gaburici şi fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Alexandru Tănase.

Preşedintele Igor Dodon a declarat marţi, 19 decembrie, că nu acceptă propunerile Partidului Democrat privind numirea în funcţie a cinci noi miniştri şi a doi vicepremieri. Şeful statului a dat asigurări că va semna decretele de demitere din funcţie a miniştrilor ce ar urma să fie demişi la iniţiativa democraţilor, însă nu va semna şi decretele de numire în funcţie a noilor miniştri şi a vicepremierilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite